*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος

"The Peloponnesian War" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Donald Kagan
Μετάφραση: ·Νικόλας Πηλαβάκης
Υπεύθυνος Σειράς: · Τάκης Θεοδωρόπουλος
Έκδοση: Οκτώβριος 2004 από "Ωκεανίδα"
Σελ.:708 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-410-357-1


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - Πελοποννησιακός Πόλεμος, 431-404 π.Χ."

Μια νέα «ανάγνωση» της ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου από τον καθηγητή Κλασικών σπουδών και Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Γιέιλ, που θεωρείται σήμερα αυθεντία στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.
Στα είκοσι επτά χρόνια που διήρκεσε ο πόλεμος τον οποίο ο ιστορικός του Θουκυδίδης βάπτισε Πελοποννησιακό, παρέσυρε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο. Στο τέλος του, που συμπίπτει περίπου με το τέλος του 5ου π.Χ. αιώνα, η Αθήνα, η δύναμη που άλλαξε το πρόσωπο της Ιστορίας, αναγκάστηκε να παραδοθεί στον μεγάλο της αντίπαλο, τη Σπάρτη.
Έκτοτε η εμπειρία του Πελοποννησιακού Πολέμου δεν σταμάτησε να προβληματίζει ανά τους αιώνες και να επηρεάζει συμπεριφορές και νοοτροπίες. Απ' την κρίση της δημοκρατίας ως την αλαζονική συμπεριφορά των υπερδυνάμεων, τίποτε δεν συνέβη τότε που να μην αφορά και να μην εξηγεί το τώρα της δικής μας εποχής.
«Με τιμά και με χαροποιεί ιδιαίτερα η δημοσίευση στην ελληνική γλώσσα της εξιστόρησής μου αυτής των σπουδαίων γεγονότων του Πελοποννησιακού Πολέμου, καθώς από τα μαθητικά μου κιόλας χρόνια τρέφω έντονη συμπάθεια και θαυμασμό για την Ελλάδα και τον λαό της», λέει ο Ντόναλντ Κέιγκαν. « Όπως και τόσοι άλλοι, πρωτοήρθα σε επαφή με τους Έλληνες διαβάζοντας αρχαίους συγγραφείς και τους νεότερους μελετητές τους. Εντυπωσιάστηκα με τη βαθύτητα, τη διαύγεια και τη δύναμη της λογοτεχνίας των αρχαίων Ελλήνων, με την αφάνταστη ποικιλία και καινοτομία του πολιτισμού τους, αλλά και με τις πολλές ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στη δική μας, σύγχρονη κοινωνία και αντίστοιχες πτυχές της δικής τους, όπως και με το πλήθος των στοιχείων του βίου μας που έλκουν την απώτερη καταγωγή τους από εμπειρίες δικές τους».

(2011) Θουκυδίδης, Ωκεανίδα

(2007) Αθήνα - Σπάρτη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

(2005) Περικλής ο Αθηναίος και η γέννηση της δημοκρατίας, Ωκεανίδα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας