*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μυστήρια της ιστορίας

"Mysteries of history" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Robert Stewart ·Edward Horton ·Clint Twist
Μετάφραση: ·Λάμπρος Καραγεώργος
Έκδοση: 2004 από "Σαββάλας"
Σελ.:192 (28χ22), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-423-327-0


Θέμα: "Ιστορία"

Το βιβλίο αυτό εξετάζει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αινίγματα της Ιστορίας, από την αρχαία Αίγυπτο ως τον 20ού αιώνα. Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσετε τα ευρήματα των πιο πρόσφατων ερευνών, καθώς θα προσπαθείτε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το μύθο. Ταξίδεψε ο Μάρκο Πόλο ως την αυλή του Κουμπλάι Χαν ή το γεγονός πως δεν αναφέρει πουθενά το Σινικό Τείχος αποτελεί επαρκή λόγο για να θεωρηθεί απατεώνας; Δολοφονήθηκε ο Ναπολέων ή πέθανε από φυσικά αίτια; Δείτε τι αποκαλύπτει η επιστημονική ανάλυση μιας τούφας των μαλλιών του. Ήταν η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ μια έκπληξη; Εξετάστε τι λένε τα απόρρητα έγγραφα της εποχής. Γιατί οι Φαραώ έχτισαν τις πυραμίδες; Ποιος έχτισε το Στόουνχεντζ; Ποια είναι η αλήθεια για το Ελ Ντοράντο; Ποιος σκότωσε τον Κένεντυ;
Εικόνες, φωτογραφίες και σχεδιασμένοι χάρτες σας μεταφέρουν στη σκηνή των μυστηρίων, ενώ παράλληλα χρονολογικοί πίνακες εντάσσουν τα μυστήρια αυτά στο ευρύτερο πλαίσιο της παγκόσμιας Ιστορίας. Διαβάζοντας το βιβλίο θα διαπιστώσετε πως κάποια από τα μυστήρια έχουν διαλευκανθεί, για μερικά υπάρχουν διάφορες θεωρίες και άλλα περιμένουν ακόμα την επίλυσή τους.
Με μια ενδιαφέρουσα μορφή που θυμίζει έργο μυστηρίου, το βιβλίο ενθαρρύνει τον αναγνώστη να εξετάσει τα στοιχεία και να καταλήξει σε δικά του συμπεράσματα. Με κείμενα που έχει επιμεληθεί ένα επιτελείο ειδικών και με περισσότερες από 200 φωτογραφίες, εικόνες και χρονολογικούς πίνακες, η αναβίωση του παρελθόντος είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται. Ένα οικογενειακό ανάγνωσμα που προάγει την κριτική σκέψη.

(2010) Η ιστορία ενός αεροπόρου, Εκδόσεις Πατάκη

(2010) Η ιστορία ενός αεροπόρου, Εκδόσεις Πατάκη

(2009) Ο Κάρολος Δαρβίνος και η περιπέτεια του Μπιγκλ, Εκδόσεις Πατάκη

(2009) Μυθολογία, Εκδόσεις Πατάκη

(2008) Πειρατολογία, Εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας