*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Υπάρχει σε όλα λύση;

Ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών


Φωτογραφία: ·Αλέξανδρος Μπελτές ·Γιώργος Κατσούλης
Επιμέλεια: · Ανδρομάχη Γκαζή · Αλεξάνδρα Νικηφορίδου · Αφροδίτη Καμάρα ·κ.ά.
Έκδοση: 2004 από "Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού"
Σελ.:113 (26χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7957-26-1


Θέμα: "Μαθηματικά - Ιστορία"

[...] Με την έκθεση "Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών" το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διεκδικεί την ελληνική, ευρωπαϊκή και -θα τολμούσα να πω- παγκόσμια πρωτοτυπία να παρουσιάζει με τόσο ολοκληρωμένο τρόπο τη γέννηση και ανάπτυξη της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης και να την εντάσσει στο χώρο που της ταιριάζει μέσα στο γίγνεσθαι της παγκόσμιας επιστημονικής σκέψης και του πολιτισμού.
Μέσα από τις επτά ενότητες-σταθμούς η έκθεση προσεγγίζει την προελληνική καταγωγή της επιστήμης των μαθηματικών, δίνει έμφαση στη σημασία της παρατήρησης και του στοχασμού, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της απόδειξης. Επίσης, ανιχνεύει την εφαρμογή μεθόδων και θεωριών σε συναφείς επιστήμες και τέχνες, όπως η αστρονομία και η μουσική, και παρακολουθεί τη διαδρομή τους έως την Αναγέννηση και τις απαρχές του νεότερου δυτικού πολιτισμού. [...] (Ευάγγελος Βενιζέλος)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας