*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι ακτές της Λυκίας

"The Lycian Shore" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Freya Stark
Μετάφραση: ·Γεωργία Γκίνη
Υπεύθυνος Σειράς: · Τάκης Θεοδωρόπουλος
Έκδοση: Ιούνιος 2004 από "Ωκεανίδα"
Σελ.:286 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-410-347-4


Θέμα: "Ταξίδια και περιηγήσεις" "Ταξιδιωτική λογοτεχνία"

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η Φρέγια Σταρκ, η "τελευταία από τις μεγαλύτερες ταξιδιώτισσες του 20ού αιώνα" (πέθανε στις 9 Μαΐου του 1993 σε ηλικία 100 ετών), ταξιδεύει κατά μήκος των νοτιοδυτικών ακτών της Μικράς Ασίας με το "Έλφιν", ένα μικρό σκάφος που ανήκε στο βρετανό πρόξενο της Σμύρνης Ντέιβιντ Μπάλφουρ.
Το ταξίδι στις ακτές της Λυκίας είναι στην πραγματικότητα ένα ταξίδι στο βάθος του χρόνου, ένα συνεχές πηγαινέλα από το σήμερα ώς το μακρινό χθες, την εποχή που ο Αντώνιος συναντούσε εκεί την Κλεοπάτρα, και την ακόμη πιο μακρινή εποχή που ο Αλκιβιάδης όργωνε με τις τριήρεις του τις ελληνικές θάλασσες.

Με οδηγό τους αρχαίους κλασικούς, ακολουθεί τα βήματα των Ελλήνων και Περσών εμπόρων, και όσων ετοίμασαν το δρόμο για το Μεγαλέξανδρο, και καταγράφει με την ευαισθησία ενός ποιητή τ' απομεινάρια της κλασικής αρχαιότητας - τις ρίζες του δυτικού πολιτισμού.

"Αυτό το βιβλίο ξεκίνησε ως μια απλή διήγηση ενός ταξιδιού που έγινε το 1952", γράφει η Φρέγια Σταρκ. "Tότε διάβαζα την ιστορία του Αλέξανδρου.... Άρχισα να αποζητώ να μάθω κάτι για το κλίμα εκείνης της εποχής.... Ήθελα ν' ανακαλύψω τι φώλιαζε στο μυαλό των ανθρώπων που συνάντησε... Δεν είναι εύκολο να ταιριάξεις μια τέτοια εικόνα με περιστατικά ενός σημερινού ταξιδιού· μοιάζει σαν να πρέπει να φτιάξεις πλεξούδα με δυο νήματα".

() Ιωνία, Δαμιανός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας