*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ερμούπολη: Μια πόλη στη λογοτεχνία


Φωτογραφία: · Καμίλο Νόλλας
Επιμέλεια: · Μάνος Ελευθερίου
Υπεύθυνος Σειράς: · Κώστας Ακρίβος
Έκδοση: Ιούνιος 2004 από "Μεταίχμιο"
Σελ.:283 (23χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-375-641-5


Θέμα: "Λογοτεχνία - Συλλογές"

Ο Μάνος Ελευθερίου εξυφαίνει, μέσα από τα κείμενα που επιλέγει, τον ιστό της Ερμούπολης ζωντανεύοντας το παρελθόν και την περιλάλητη ομορφιά της αλλά και συνθέτει μια ιδιότυπη ιστορία της λογοτεχνικής και πολιτιστικής της ζωής. Μεταξύ άλλων ανθολογούνται οι: Ανδρέας Συγγρός, Δημήτριος Βικέλας, Ζεράρ ντε Νερβάλ, Θεόφιλος Γκωτιέ, Γεώργιος Σουρής, Εμμανουήλ Ροΐδης, Γιάννης Ψυχάρης, Κώστας Ουράνης, Κλέων Ραγκαβής, Βελισάριος Φρέρης, Ρίτα Μπούμη-Παπά, Νίκος Δήμου, Μάρκος Βαμβακάρης, Μ. Καραγάτσης, Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, κ.ά.
Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι του Καμίλο Νόλλα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας