*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μαρία Πενταγιώτισσα

Η αφέντρα του πάθους


Συγγραφή: · Δημήτρης Γιαννουκάκης
Εικονογράφιση: ·Αλέξης Κοντόπουλος
Έκδοση: Ιανουάριος 2004 από "Modern Times"
Σελ.:189 (30χ22), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-397-834-5


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Ιστορικό μυθιστόρημα"

Ο άσβεστος πόθος και η ασίγητη λαχτάρα, που ένιωθε ο αρχιληστής Πανουργιάς για τη Μαρία Πενταγιώτισσα, πρέπει να βρουν διέξοδο, να εκπληρωθούν. Επίμονες, βασανιστικές επιθυμίες τον σπρώχνουν σε λόγγους δύσβατους, σε μονοπάτια απάτητα, για να βρει τη γυναίκα που άναψε σεβντά μεγάλο στην καρδιά του. Το πρωτοπαλλήκαρο των βουνών δεν έχει πια κανένα δισταγμό· θα την κάνει δική του και αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει ακόμα και τη βία για να γευτεί τα πολυθρύλητα θέλγητρά της. Έτσι, σαν μανιασμένος, αρχίζει να την αναζητά ώσπου ένα μοιραίο γύρισμα της τύχης τη ρίχνει στα βάναυσα, δολερά χέρια του. Από βόλια δικά του και της αχρείας ληστοσυμμορίας του χάνει η Μαρία σχεδόν όλα τα παλληκάρια της. Και όμως... Εκείνη παραδίνεται στην αιματοβαμμένη αγκαλιά του και αφήνεται στο τρελό, αχαλίνωτο πάθος του άξεστου αυτού άντρα, του μόνου που βρήκε το θάρρος να την κάνει ταπεινή σκλάβα του!
Ωστόσο, η κατάρα που σέρνεται πάντα ξοπίσω της, όμοια με τα πλήθη που παλεύουν λυσσαλέα να την αιχμαλωτίσουν, δεν αφήνει την τολμηρή λησταρχίνα να μείνει για πάντα στο πλευρό του. Από αγκαλιά σε αγκαλιά και από ενέδρα σε ενέδρα, περιπλανιέται στα βουνά, έρμαιο της αδάμαστης φύσης και του άνομου βίου της, προτάσσοντας με θάρρος τα στήθη της απέναντι σε κάθε ανείπωτο κίνδυνο.
Η ζωή της Μαρίας Πενταγιώτισσας ζωντανεύει στο δραματικό αφήγημα του Δημήτρη Γιαννουκάκη, που ολοκληρώνεται σε τέσσερις τόμους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ