*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φιλοσοφικά

"Sur la philosophie" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Louis Althusser
Μετάφραση: · Άγγελος Γ. Ελεφάντης
Έκδοση: Νοέμβριος 1994 από "Ο Πολίτης"
Σελ.:259 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7349-08-3


Θέμα: "Πολιτική και φιλοσοφία " "Φιλοσοφία, Σύγχρονη"

Οι "Συζητήσεις του Λουί Αλτουσέρ με την Φερνάντα Ναβάρρο", δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το 1988 στο Μεξικό με τον τίτλο "Filosopfia y marxismo", ζώντος ακόμη του Αλτουσέρ.

Για την έκδοση στα ελληνικά στον παρόντα τόμο προτιμήσαμε τον τίτλο "Φιλοσοφικά". Εκτός από τις "Συζητήσεις", που καταχωρίζονται στο πρώτο μέρος της παρούσας έκδοσης με τίτλο "Φιλοσοφία και μαρξισμός, συζητήσεις με τη Φερνάντα Ναβάρρο (1984-1987)" παρατίθενται επίσης αποσπάσματα από ορισμένες επιστολές του Λουί Αλτουσέρ στη Μεξικάνα συγγραφέα που προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες πάνω στους δισταγμούς, τα ερωτηματικά και την εξέλιξη των προβληματισμών του φιλοσόφου αυτή την περίοδο. Είναι η περίοδος άλλωστε που συντάσσει την αυτοβιογραφία του, η οποία εν τέλει δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό του.

Στις "Συζητήσεις" αυτές, όπως και στην αλληλογραφία με τη Φερνάντα Ναβάρρο, καταγράφεται η εξέλιξη της σκέψης του Αλτουσέρ που, αν και έχει τις ρίζες της στις παλαιότερες, τις προ του 1980, επεξεργασίες του, ωστόσο, κρυσταλλώνεται σε νέες και ανέκδοτες αναπτύξεις φιλοσοφικών θεμάτων, ιδιαίτερα για τον "υλισμό του αστάθμητου" ή "υλισμό της συνάντησης". Παράλληλα, συγκεκριμενοποιεί τις απόψεις του για τη σχέση μαρξισμού και φιλοσοφίας, για το παράδοξο της "μαρξιστικής φιλοσοφίας", την απόρριψη του "διαλεκτικού υλισμού", για τη σχέση φιλοσοφίας-ιδεολογίας-πολιτικής. [...]

(από τα προλεγόμενα του Άγγελου Ελεφάντη)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας