*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Συμπληρωματική ιατρική

Θεωρία και κλινική πρακτική


Συγγραφή: · Τάσος Α. Βαρθολομαίος
Έκδοση: 2003 από "University Studio Press"
Σελ.:277 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-1240-Χ


Θέμα: "Ιατρική" "Ομοιοπαθητική"

"Συμπληρωματική ιατρική" (Complementary Medicine) είναι, σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η θεραπευτική που μπορεί να συμπληρώσει τη Συμβατική Ιατρική (Conventional Medicine), ενώ Εναλλακτική (Alternative Medicine) αυτή που μπορεί να την αντικαταστήσει σε κάποια πεδία. Παρόλο που η ίδια θεραπευτική μπορεί να είναι Συμπληρωματική ή Εναλλακτική ανάλογα με το πλαίσιο Υγείας στο οποίο εφαρμόζεται, εντούτοις για τον χώρο της μη Συμβατικής Ιατρικής (non Conventional Medicine) έχει καθιερωθεί περισσότερο ο όρος "Συμπληρωματική Ιατρική", ιδιαίτερα σε σχέση με τον Δημόσιο Τομέα Υγείας και μάλιστα τα ΕΣΥ, τους ακαδημαϊκούς χώρους και τους ασφαλιστικούς φορείς.
Ορισμένοι τομείς της Συμπληρωματικής Ιατρικής, όπως η Ομοιοπαθητική και η Φυτοθεραπεία, υιοθετούν το περιεχόμενο και τις αρχές του Δυτικού Βιοϊατρικού Μοντέλου, έχουν ήδη ρόλο αποδεκτό και υποστηριζόμενο θεσμικά στον δημόσιο τομέα εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χρησιμοποιούνται αρμονικά, συμπληρωματικά και παράλληλα με τη Συμβατική Ιατρική.
Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται η Ομοιοπαθητική, η Φυτοθεραπεία, η Ομοτοξικολογία και η Διατροφική Θεραπευτική, σε επίπεδο θεωρητικό και εφαρμογών, ώστε να προσφέρεται μια εμπεριστατωμένη βασική υποδομή που να επιτρέπει εξοικείωση με τα πεδία αυτά, με τη συνάφειά τους με τη Συμβατική Ιατρική και τις δυνατότητες που διανοίγονται για καθημερινή κλινική πράξη, για έρευνα και για μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ασθενή.
Το βιβλίο είναι χρήσιμο σε όλους τους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, στην εκπαίδευση και την άσκηση του γνωστικού και επαγγελματικού τους αντικειμένου, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την υγεία και τη γνώση μέσα σε ένα γνήσιο ιπποκρατικό πλαίσιο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας