*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γραμμένο στα οστά

Πώς τα ανθρώπινα οστά αποκαλύπτουν τα μυστικά των νεκρών

"Written in Bones" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Μετάφραση: ·Βασίλης Παυλίδης
Επιμέλεια: · Paul Bahn
Έκδοση: 2003 από "Σαββάλας"
Σελ.:192 (26χ19), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-423-114-6


Θέμα: "Οστά" "Νεκροί"

Το "Γραμμένο στα οστά" είναι το προϊόν της συνεργασίας μιας ομάδας ειδικών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να αποδείξουν πώς η προσεκτική μελέτη των οστών μπορεί να αποκαλύψει συναρπαστικές όψεις της ζωής, του πολιτισμού και των πεποιθήσεων των αρχαίων κοινωνιών από όλο τον κόσμο. Ερευνά τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις και λύνει αρχαία αινίγματα, όπως του ευγενή της δυναστείας των Χαν που διατηρήθηκε μέσα σε άγνωστο κόκκινο υγρό, των σωμάτων των βάλτων στην Ευρώπη και του Τάφου KV55, όπου ένα ανδρικό σώμα βρέθηκε στο φέρετρο μιας γυναίκας.
Τα ανθρώπινα οστά που ανακαλύφθηκαν και συνεχίζουν να έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια αποτελούν μυστήριο για τους ερευνητές. Τα μυστικά που κρύβουν αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο· έθιμα και συνήθειες παρελθόντων χρόνων έρχονται στην επιφάνεια, το παζλ των πολιτισμών φτιάχνεται κομμάτι κομμάτι. Αποκτούμε έτσι μια πιο σαφή άποψη για το πώς αντιμετωπιζόταν η ζωή και ο θάνατος στους πολιτισμούς που άκμασαν στο παρελθόν αλλά και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με στοιχεία που σοκάρουν. Θύματα βασανισμού, άνθρωποι που προσφέρθηκαν στους θεούς ως θυσία, μικρά παιδιά που ανακαλύφθηκαν παγωμένα και θαμμένα σύμφωνα με κάποιο τελετουργικό, ολόκληρες ομάδες ανθρώπων που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους μαζί με τα άλογά τους, πλήθος ευρημάτων και ερωτημάτων συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πεδίο έρευνας και μελέτης.
Εκατοντάδες ευρήματα, σώματα και μούμιες φανερώνουν τη ματαιοδοξία του ανθρώπου να διατηρήσει αναλλοίωτα στους αιώνες το σώμα και τη μορφή του κερδίζοντας την αθανασία, νικώντας το χρόνο. Σε όλη τη Γη, από τις κορφές της Νότιας Αμερικής μέχρι την Κίνα και την Αίγυπτο, τα ευρήματα συνεχώς αυξάνονται, οι πιθανότητες να μάθουμε περισσότερα πράγματα πολλαπλασιάζονται, ενώ κάθε σώμα μας αποκαλύπτει τη προσωπική δική του ιστορία, τα κρυμμένα του μυστικά.
Τριάντα έξι μελέτες εξετάζουν εξονυχιστικά τις ανακαλύψεις και τα ευρήματα από αρχαιολογικές τοποθεσίες όλου του κόσμου.
Περιλαμβάνονται πάνω από 250 έγχρωμες φωτογραφίες, παγκόσμιος χάρτης με τις τοποθεσίες εύρεσης σωμάτων, λεπτομερές ευρετήριο και εκτεταμένη βιβλιογραφία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας