*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αθήνα-Σκόπια

Η επτάχρονη συμβίωση 1995-2002


Επιμέλεια: · Ευάγγελος Κωφός · Βλάσης Βλασίδης
Φορέας: ·Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Κ.Ε.Μ.Ι.Τ.
Έκδοση: 2003 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:422 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-1705-Χ


Θέμα: "Ελλάς - Σχέσεις - Σκόπια"

Η "Ενδιάμεση Συμφωνία" (1995) ομαλοποίησε τις σχέσεις Ελλάδας-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και έθεσε τις βάσεις για μια πολύπλευρη ανάπτυξη. Μετέθεσε, όμως, σε μια αβέβαιη μελλοντική διαπραγμάτευση το ακανθώδες πρόβλημα της τελικής ονομασίας και των συναφών πολιτισμικών προβλημάτων.
Με την ολοκλήρωση της επτάχρονης διάρκειας της συμφωνίας -που ανανεώνεται σιωπηρά- μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων κλάδων (διεθνολόγοι, ιστορικοί, πολιτικοί αναλυτές, οικονομολόγοι, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι) επιχειρεί, για πρώτη φορά, μια σφαιρική καταγραφή και αποτίμηση της πορείας των διμερών διακρατικών σχέσεων. Παράλληλα, εξετάζει την εντυπωσιακή ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων καθώς και τη συγκρατημένη αλλά διαρκώς αυξανόμενη επικοινωνία σε επίπεδο πολιτών.
Κοινή διαπίστωση παραμένοι ότι οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα του ονόματος διαμορφώνουν ένα ιδιότυπο κλίμα, ανακούφισης-ευφορίας και καχυποψίας-δυσφορίας, που επηρεάζει αρνητικά ευρέα στρώματα της κοινής γνώμης στις δύο χώρες και την "εικόνα του άλλου" στις αντίστοιχες κοινωνίες.
Τέλος, οι συγγραφείς προχωρούν και σε εκτιμήσεις για την παραπέρα πορεία των σχέσεων, ώστε η "Ενδιάμεση" να μετεξελιχθεί σε "Τελική" συμφωνία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας