*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σύγχρονες οσιακές μορφές

Άγιοι και Γέροντες της εποχής μας


Συγγραφή: · Βασίλειος Γ. Σκιαδάς
Έκδοση: 2003 από "Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)"
Σελ.:157 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87421-4-5


Θέμα: "Άγιοι" "Πατέρες της Εκκλησίας "

Το βιβλίο "Σύγχρονες Οσιακές Μορφές", φέρνει στο φως σπαράγματα από την ασκητική ζωή και τους λόγους σύγχρονων αγίων της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας, της Ορθοδοξίας του Βορρά, αλλά και πνευματοφόρων γερόντων που έλαμψαν με την έμπρακτη αγάπη τους . Ο θεολόγος-συγγραφέας, αναφέρεται συνοπτικά στους πραγματικούς αστέρες της εποχής μας: Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, Παπα-Νικόλα Πλανά, Άγιο Αρσένιο Καππαδόκη, Άγιο Σιλουανό του Άθω, Άγιος Χρυσόστομο Σμύρνης, Αγία Μεθοδία της Κιμώλου, Άγιο Άνθιμο της Χίου, Άγιο Σάββα της Καλύμνου, Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ και Άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης.
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αφιερώνεται σε σεβαστούς καιι βαθειά αγαπητούς γέροντες, μοναχούς ή ιερομονάχους, αρκετοί από τους οποίους έζησαν ανάμεσά μας μέχρι πρόσφατα: ο πατήρ Αμφιλόχιος Μακρής της Πάτμου, ο π. Πορφύριος, ο π. Φιλόθεος Ζερβάκος, ο π. Ιάκωβος Τσαλίκης, ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς, ο π. Ιερώνυμος της Αίγινας, ο π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος, ο π. Παϊσιος ο Αγιορείτης. Το βιβλίο σταχυολογεί γνωστές και άγνωστες πτυχές της ορθόδοξης πολιτείας τους, ώστε όλοι να γνωρίσουν τα πρόσωπα που άφησαν ανεξίτηλη σφραγίδα ευλογίας και πολιτισμού στην ελληνική και παγκόσμια ορθόδοξη παράδοση.

(2005) Η Θεοτόκος, οι Απόστολοι, οι πρώτοι χριστιανοί, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(1994) Οι Απόστολοι, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας