*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πφιτς

Μυθιστόρημα

"Pfitz" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Andrew Crumey
Μετάφραση: · Αχιλλέας Κυριακίδης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2003 από "Πόλις"
Σελ.:232 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-435-011-0


Θέμα: "Σκοτσέζικη πεζογραφία - Μυθιστόρημα "

Ζούσε, τον 18ο αιώνα, ένας ηγεμόνας που αγαπούσε τις επιστήμες και την τελειότητα. Κι αυτή την τελειότητα την αναζητούσε στο σχεδιασμό φανταστικών πόλεων, χωρίς ποτέ να μένει ευχαριστημένος.
Κάποτε, λοιπόν, αποφάσισε να σχεδιάσει την πιο τέλεια από τις φανταστικές του πόλεις. Κάλεσε κοντά του τους καλύτερους χαρτογράφους και τους πιο επινοητικούς βιογράφους, και τους έδωσε την εντολή να δημιουργήσουν με κάθε λεπτομέρεια όχι μόνο τα κτίρια και τους δρόμους της φανταστικής του πόλης, αλλά και τις ζωές και τις τύχες των κατοίκων της.
Μόνο που, σ' αυτή την καφκική ατμόσφαιρα, ένας δειλός χαρτογράφος, που συχνά κοκκινίζει, ερωτεύεται μια κοκκινομάλλα βιογράφο. Και τότε, όλα ανατρέπονται. Ακόμα και στην εικονική πραγματικότητα καραδοκεί ο κίνδυνος, ο θάνατος βγαίνει παγανιά, και κάποιοι θα πεθάνουν -και όχι μόνο στο χαρτί. Πραγματικότητα και μυθοπλασία αναμειγνύονται, οι βιογράφοι συναντούν τους ήρωες που οι ίδιοι δημιούργησαν, και τα όρια των δύο κόσμων μπερδεύονται σ' ένα θαυμαστό παιχνίδι πολλαπλών κατόπτρων.
Γοητευτικό δείγμα του μεταμοντέρνου μυθιστορήματος, απότιση φόρου τιμής στον Μπόρχες, στον Ίταλο Καλβίνο και στον Ντιντερό, το Πφιτς ανακηρύχθηκε καλύτερο βιβλίο της χρονιάς 1995 από τον Observer και τους New York Times.

(2011) Sputnik Caledonia, Πόλις

(2006) Μόμπιους Ντικ, Πόλις

(2002) Η αρχή του Ντ' Αλαμπέρ, Πόλις

(2001) Ο κύριος Μι, Πόλις

(1997) Μουσική σε ξένη γλώσσα, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας