*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η θεραπεία της ψυχής μέσα από τα όνειρα

Τα αρχαία ελληνικά μυστήρια στη σύγχρονη ιατρική

"The practice of dream healing" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Edward Tick
Μετάφραση: ·Περσέας Τασουλής
Επιμέλεια: ·Άννα Ασημακοπούλου
Έκδοση: 2003 από "Ενάλιος"
Σελ.:399 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-536-115-9


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική" "Θεραπείες" "Ψυχοθεραπεία" "Όνειρα "

Ο Ασκληπιός ήταν ο θεός της ίασης. Οι ιερείς του, οι πρώτοι «θεραπευτές», ερμήνευαν τα όνειρα των ασθενών και έδιναν τις συμβουλές του θεού για κάθε περίπτωση. Τα αποτελέσματα της ασκληπίειας θεραπείας, όπως καταγράφονται σε αρχαία κείμενα, αποκαλύπτουν μια αλάνθαστη ψυχοθεραπευτική μέθοδο, χάρη στην οποία ο Ασκληπιός απέκτησε τεράστια φήμη σε όλον τον αρχαίο κόσμο και το ιερό του στην Επίδαυρο έγινε ο σημαντικότερος τόπος προσκυνήματος.
Σ' αυτή την πρωτότυπη εργασία, ο ψυχοθεραπευτής και μελετητής της παράδοσης του Ασκληπιού, Έντουαρντ Τικ, αναφέρεται στις πρακτικές που ακολουθούσε ο αρχαίος Έλληνας ιατρός, ο οποίος έθεσε τις βάσεις της ψυχιατρικής, και οι οποίες αποτελούν τα θεμέλια της σύγχρονης ολιστικής ιατρικής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας