*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το άλικο γράμμα

"The Scarlet Letter" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Nathaniel Hawthorne
Μετάφραση: ·Αναστασία Ι. Λαμπροπούλου
Επιμέλεια: ·Αναστασία Ι. Λαμπροπούλου ·Μαρία Ρόδη ·Αντζελίνα Ρόδη
Έκδοση: 2003 από "Εκδόσεις Θωμά Κώτσια"
Σελ.:308 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7840-18-6


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

... Η ενδυμασία της, που την είχε σχεδιάσει εξολοκλήρου από το μυαλό της και την είχε ράψει η ίδια την περίσταση, όσο ήταν στη φυλακή, φαινόταν να εκφράζει με την άγρια χαρακτηριστική της ιδιαιτερότητα τα αισθήματα, τη στάση της και τη γεμάτη απελπισία τόλμη της. Άλλα το σημείο που τραβούσε σαν μαγνήτης όλα τα βλέμματα ήταν το "Άλικο γράμμα", το οποίο, αριστοτεχνικά κεντημένο, έλαμπε στο στήθος της και μεταμόρφωνε τη γυναίκα που το φορούσε τόσο που, άντρες και γυναίκες που γνώριζαν την Έστερ Προυν, τώρα εντυπωσιάζονταν σαν να την έβλεπαν για πρώτη φορά. Ήταν λες και το γράμμα τής είχε κάνει μάγια, εξυψώνοντάς της πάνω από τα συνηθισμένα μέτρα και σταθμά της ανθρωπότητας και περικλείοντάς την σε ένα σύμπαν ολότελα δικό της...

Ο Χώθορν έγραψε το "Άλικο γράμμα" το 1850. Είναι η εποχή των αναπτυγμένων κοινωνικών και πολιτικών ανακατατάξεων στην αμερικανική κοινωνία του 19ου αιώνα. Παρεμβαίνει από την πλευρά του σε δύο καίριες εξελίξεις του καιρού του: αφενός, στον εξειδικευμένο ρόλο των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων όπου μια πλειάδα γυναικών διαπρέπουν ως ενεργά στοιχεία, και αφετέρου, στην εμφάνιση μιας λαϊκής "γυναικείας" λογοτεχνίας με μοναδικό σκοπό την πλήρη έκφρασή τους. Ίσως γι' αυτό επιλέγει ως κεντρικό ήρωά του μια γυναίκα -την Έστερ Πρυν- δοκιμασμένη σκληρά μέσα στη δίνη της πουριτανικής κοινωνίας της Αμερικής του 17ου αιώνα.
Η Έστερ, γυναίκα έκπτωτη, "αμαρτωλή" μα και ταυτόχρονα γυναίκα του μόχθου, επιδέξια στη βελόνα, δίνει σάρκα και οστά στη χειραφετημένη γυναίκα, οπλισμένη με ατσάλινη θέληση για την πραγματοποίηση των επιλογών της -είτε στο προσωπικό πεδίο μέσω της ένοχης μα αδάμαστα σταθερής σχέσης της με έναν άντρα, είτε στο κοινωνικό μέσω της ακάματης και συνάμα εξιλεωτικής εργατικότητάς της. Ο Χώθορν καθαγιάζοντας την Έστερ Πρυν, την εξυψώνει στην πεμπτουσία της γυναικείας ύπαρξης όπως αυτή απεικονίζεται στις ποικίλες πολιτικές και πολιτισμικές εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής.

(2018) Το σώμα του εγκλήματος, Άγρα

(2018) Τρεις γοτθικές αλληγορίες, Ποικίλη Στοά

(2016) Ουεικφηλντ , Άγρα

(2015) Το άλικο γράμμα, Μεταίχμιο

(2014) Ο Μαρμάρινος Φαύνος, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(2012) Χριστουγεννιάτικο δείπνο, Νάρκισσος

(2009) Η ιστορία του Μπλάιθντεηλ, Printa

(2006) Ιστορίες μυστηρίου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(2005) Το άλικο γράμμα, Μεταίχμιο

(2005) Το άλικο γράμμα, Ίνδικτος

(2001) Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, Ερατώ

(1999) Το σπίτι με τα εφτά αετώματα, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(1998) Το άλικο γράμμα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(1997) Ίθαν Μπραντ, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1997) Βεατρίκη, Νεφέλη

(1995) Διαμάντια του μυστηρίου, Κριτική

(1993) Το άλικο γράμμα, Γνώση

(1989) Οι προφητικές εικόνες και άλλα διηγήματα, Άγρα

(1988) Ο συγγενής μου ο ταγματάρχης Μουλινέ, Οδός Πανός

(1986) Σκόρπια διηγήματα, Οδός Πανός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας