*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ζωή σε παρένθεση

"La vie en parenthèses" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Michel Moriceau
Μετάφραση: ·Σωτήρης Χατζηπρίμος
Έκδοση: Ιούνιος 2003 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:255 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87695-0-7


Θέμα: "Νοσοκόμοι και νοσηλεία " "Ιατρική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Ασθένειες"

Το βιβλίο «Η ζωή σε παρένθεση» είναι ένα «σαβουάρ βιβρ» (savoir-vivre) για ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές και συγγενείς ή φίλους ασθενών. Χωρίς σκληρότητα των κανόνων, αλλά με την απαλότητα των πιο ευγενών υποδείξεων. Η «ζωή σε παρένθεση» είναι η ζωή υπό προθεσμία. Σ' αυτή την κατάσταση η απόγνωση των ασθενών μπροστά στο θάνατο και η άκρως λεπτή θέση των άλλων τριών ομάδων του περιγύρου τους κάνει και τις τέσσερις ομάδες να βρίσκονται στο μέγιστο του πειρασμού για βάναυση συμπεριφορά, αλλά και στο μέγιστο της αναγκαιότητας για την πιο ειλικρινή τρυφερότητα. Η ανθρώπινη ψυχή βρίσκεται στα ακρότατα όρια της αναφλεξιμότητας. Κι αυτό το βιβλίο έρχεται σαν η πιο απαραίτητη πνευματική καταπραϋντική μορφίνη ν' απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο και των τεσσάρων ομάδων.
Καλύτερη περίληψη ο πίνακας περιεχομένων του. Το γράψιμό του, γράψιμο ταλαντούχου, που και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος είναι προικισμένος με σπάνια αγχίνοια και υψηλού βαθμού ευαισθησία στο να καταλαβαίνει τον άλλο και να τον βοηθάει με το πιο τρυφερό άγγιγμα, και σαν συγγραφέας έχει τη δύναμη και την τέχνη να πείθει με τον πιο ευγενή τρόπο, με μια πειθώ αξεπέραστη.
Ο μεταφραστής, γιατρός κι αυτός, που σαν άνθρωπος έπαιξε δύο μαζί ρόλους στο δράμα της "ζωής σε παρένθεση", του γιατρού και του συζύγου, βρίσκεται σε απόλυτη κοινωνία και σύμπνοια σφυγμού και ανάσας με τον συγγραφέα.
Αφού όλους μας, σχεδόν αναπόφευκτα, μας περιμένει μια βίωση των όσων βιώνει μια οποιαδήποτε από τις τέσσερις προειρημένες ομάδες, το βιβλίο είναι στον καθένα χρήσιμο όσο δεν υποψιάζεται κανείς, πριν το διαβάσει.
Δρ. Κωνσταντίνος Σιαμάκης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας