*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λόγια γυναικών του Ιράκ

Το δράμα ενός έθνους μέσα από τα μάτια των γυναικών

"Paroles d' Irakiennes" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Inaam Kachachi
Μετάφραση: · Μάρω Φιλίππου
Έκδοση: Απρίλιος 2003 από "Κέδρος"
Σελ.:228 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-04-2373-3


Θέμα: "Ιρακινή λογοτεχνία"

"Είκοσι επτά χιλιάδες, αεροπορικές επιδρομές έχουν γίνει ως τώρα πάνω από τα κεφάλια μας. Μήπως ο κόσμος έχει τελείως τρελαθεί; Δεν συνειδητοποιεί, άραγε, η Δύση αυτό που κάνει; Νομίζω ότι ο Μπους είναι ένας εγκληματίας του χειρίστου είδους. Η χώρα μας είναι τελείως κατεστραμμένη. Ποιος παραχώρησε στους Αμερικανούς το δικαίωμα να κάνουν τέτοιους βομβαρδισμούς; Γιατί μας μισούν σε τέτοιο βαθμό;"
Λίγο προτού ξεσπάσει ο Τρίτος -τετελεσμένος πλέον- πόλεμος στον Κόλπο, οι γυναίκες συγγραφείς του Ιράκ απευθύνουν ένα σπαρακτικό ερώτημα στη Δύση: "Γιατί μας μισούν τόσο;"
Η Ιρακινή δημοσιογράφος Ιναάμ Κασάσι συγκεντρώνει, για πρώτη φορά, διηγήματα, ποιήματα, αποσπάσματα ημερολογίων, σκέψεις και βιώματα ομοεθνών συναδέλφων της, από τις επιδρομές του 1991 έως σήμερα. Οι γυναίκες του Ιράκ εκφέρουν ένα Λόγο επίκαιρο, καίριο, λιτό και βαθύτατα ανθρώπινο. Αποτυπώνουν την άλλη πραγματικότητα -σε συνθήκες διεθνούς, αποκλεισμού και συνεχών στρατιωτικών επιδρομών εναντίον τους- σε κείμενα που αποκαλύπτουν για τον πόλεμο όλα όσα δεν λέμε τα δελτία ειδήσεων, τα ρεπορτάζ ανταποκριτών ή οι εκθέσεις των εκπροσώπων του ΟΗΕ. Ίσως γιατί, όπως σημειώνει η Κασάσι, "στο Ιράκ, το να γράφει κανείς με αίμα, είναι μια άσκηση πολύ συνηθισμένη. Γιατί, προφανώς, το αίμα έχει γίνει πιο φτηνό από το μελάνι".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας