*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελληνική παιδεία

Μια σύγχρονη τραγωδία


Συγγραφή: · Γεώργιος Α. Ψαχαρόπουλος
Επιμέλεια: ·Στέργιος Τασούλας
Φορέας: ·Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
Έκδοση: Μάρτιος 2003 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:270 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0279-3


Θέμα: "Εκπαίδευση - Ελλάς"

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε στη χώρα μας μια σύγχρονη τραγωδία. Ενώ η εκπαίδευση θεωρείται το πολυτιμότερο αγαθό μιας ανεπτυγμένης κοινωνίας, στην Ελλάδα βρίσκεται μονίμως σε κατάσταση κρίσης. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που ο ημερήσιος τύπος ασχολείται καθημερινά με πάμπολλα εκπαιδευτικά ζητήματα, ενώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη διαμαρτύρονται... ή απεργούν. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχουν δεσμευτεί σε τραγικούς ρόλους, χωρίς να εμφανίζεται από πουθενά ο από μηχανής θεός για να ρίξει την αυλαία.
Το βιβλίο είναι μια τεκμηριωμένη ανάλυση της εκπαιδευτικής τραγωδίας που ζούμε. Παρουσιάζει με αντικειμενικά στοιχεία και αριθμούς τις ποσοτικές και ποιοτικές διαστάσεις του εκπαιδευτικού δράματος. Με αναλύσεις ανέκδοτων στατιστικών στοιχείων, προσεγγίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα από την πλευρά της μάθησης, της αγοράς εργασίας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Παρουσιάζονται εκπαιδευτικές καινοτομίες στον υπόλοιπο κόσμο και γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις για μια τελείως διαφορετική εκπαιδευτική πολιτική που θα μπορούσε να τερματίσει την τραγωδία.

(2007) Η μεταρρύθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου, Εκδόσεις Παπαζήση

(2004) Μη κρατικά πανεπιστήμια, Ποταμός

(1999) Οικονομική της εκπαίδευσης, Εκδόσεις Παπαζήση

(1981) Μικροοικονομική θεωρία, ΕΣΠΙ Εκδοτική

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας