*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η επιστροφή του κουλού Οδυσσέα

"Le retour d'Ulysse manchot" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Jean - Marie Drot
Μετάφραση: · Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ
Έκδοση: Οκτώβριος 1992 από "Μέδουσα"
Σελ.:194 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Γαλλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

"Το βιβλίο αυτό είναι ένα είδος παρακαταθήκης-διαθήκης, γραμμένο από κάποιον που, πέρα από τα λόγια, έδωσε και δίνει συνεχώς έμπρακτες αποδείξεις της αγάπης του για τον τόπο μας και για τους πνευματικούς του εκπροσώπους. Μια οιστρηλατημένη γραφή, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το παρελθόν του, μια ερωτική εξομολόγηση προς τη Γυναίκα, την ωραία κοιμωμένη του Χαλεπά, το μυθιστόρημα του Ντρο είναι ίσως η ωραιότερη απάντηση στους τεχνοκράτες του Μάαστριχ και στην ψύχρα ή την γκριζάδα των Βρυξελλών. Ο πραγματικός δυναμίτης δεν είναι αυτός που του κάνει να χάσει το μπράτσο του αλλά η ρετσίνα. Και σαν γνώστης κι εγώ του ρεμπέτικου, σπάνια έχω διαβάσει ωραιότερη περιγραφή του ζεμπέκικου καθώς το χορεύει ένας ανώνυμος πελάτης της ταβέρνας."
Βασίλης Βασιλικός

(2008) Paris Peinture, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

(2007) Το πρώτο πρωινό του κόσμου, Ωκεανίδα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας