*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 15,82 €
Η ιστορία των αισθήσεων, γεύση
"A natural history of the senses, taste" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
Συγγραφή: ·Diane Ackerman
Μετάφραση: · Έλλη Έμκε
Έκδοση: 2002 από "Περίπλους"
Σελ.:165 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8151-99-6
Θέμα: "Αισθήσεις"
Μια πρωτότυπη, πολύπλευρη και πολυδιάστατη παρουσίαση της αίσθησης της γεύσης μέσα από τη φυσιολογία της, αλλά και τη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο.
Ένα βιβλίο που εξετάζει όλες τις πλευρές της γεύσης με την επιστημονική και ποιητική περιέργεια που χαρακτήριζε τους ανθρώπους της Αναγέννησης.
Στα επί μέρους κεφάλαια εξετάζονται:
-Η σχέση φαγητού και σεξ.
-Γιατί ο άνθρωπος είναι παμφάγος.
-Πώς επιδρά η σοκολάτα στην ψυχολογία μας.
-Φούγκου, τρούφες και άλλες συγκλονιστικές γευστικές απολαύσεις.
-Πώς και γιατί χρησιμοποιείται η βανίλια ως καρύκευμα των ροφημάτων και γλυκών.
(2002) Η ιστορία των αισθήσεων, αφή, Περίπλους
(2002) Η ιστορία των αισθήσεων, όσφρηση, Περίπλους
(2002) Η ιστορία των αισθήσεων, ακοή, Περίπλους
(2002) Η ιστορία των αισθήσεων, όραση, Περίπλους
(2002) Η ιστορία των αισθήσεων, συναισθησία, Περίπλους