*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοινωνιολογία της υγείας και της ασθένειας


Συγγραφή: ·Sarah Nettleton
Μετάφραση: ·Ανθή Βακάκη
Επιμέλεια: · Δημοσθένης Αγραφιώτης
Υπεύθυνος Σειράς: · Δημοσθένης Αγραφιώτης
Έκδοση: Νοέμβριος 2002 από "Τυπωθήτω"
Σελ.:372 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-402-068-4


Θέμα: "Υγειονομική πολιτική " "Κοινωνική ιατρική" "Κοινωνιολογία της υγείας" "Κοινωνιολογία της ασθένειας"

Το βιβλίο αυτό, που ενσωματώνει τα βασικά αξιώματα της παραδοσιακής ιατρικής κοινωνιολογίας με μερικές από τις νέες θεωρήσεις τής πιο πρόσφατης βιβλιογραφίας, αποτελεί μια βασική εισαγωγή στον κύριο προβληματισμό του καιρού μας γύρω από την κοινωνιολογία της υγείας και της ασθένειας. Έχει γραφεί κυρίως για τους σπουδαστές των κοινωνικών επιστημών που επιθυμούν να μελετήσουν σε βάθος τα εν λόγω ζητήματα, παρέχοντάς τους εκτενείς βάσεις στον τομέα της κοινωνιολογίας της υγείας και της ασθένειας. Έτσι, καλύπτει μια πληθώρα θεμάτων και αντλεί από ένα ευρύ πεδίο αναλυτικών προσεγγίσεων. Το κείμενο εξετάζει θέματα όπως η κοινωνική μορφοποίηση της ιατρικής γνώσης, η ανάλυση των γνώσεων για την υγεία και των πεποιθήσεων των μη ειδικών, ο τρόπος ζωής και η επικινδυνότητα, η εμπειρία της αρρώστιας και η κοινωνιολογία του σώματος. Διερευνά επίσης κεντρικά ζητήματα της πολιτικής υγείας, όπως η σχέση μεταξύ επαγγελματία και ασθενή, τις ανισότητες στην υγεία και τις αλλαγές στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας. Ένα κεντρικό θέμα που εξετάζεται σε όλο το βιβλίο είναι το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά στη διαμόρφωση ενός θεωρητικού πλαισίου για την υγεία και τη φροντίδα της, σύμφωνα με το οποίο οι ασθενείς δεν είναι πλέον παθητικοί δέκτες θεραπειών, αλλά ενεργοί συμμετέχοντες στη διατήρηση της υγείας τους. Αυτό αντικατοπτρίζεται στις σύγχρονες οικείες πολιτικές, που δίνουν έμφαση στην προαγωγή της υγείας, την κοινοτική της φροντίδα, αλλά και τον καταναλωτισμό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας