*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μνήμη

Ένας επιστημονικός οδηγός

"Memory: A Guide for Professionals" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Alan J. Parkin
Μετάφραση: ·Σοφία Τριανταφυλλίδου
Επιμέλεια: ·Σοφία Τριανταφυλλίδου
Έκδοση: 2002 από "Παρισιάνου Α.Ε."
Σελ.:190 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-394-151-4


Θέμα: "Μνήμη"

Στην πορεία της επαγγελματικής τους ζωής πολλοί άνθρωποι πρέπει να κατανοήσουν στοιχεία σχετικά με την ανθρώπινη μνήμη. Για παράδειγμα, ένας πελάτης που ξαφνικά "θυμήθηκε" ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί μπορεί να αποταθεί σε κοινωνικό λειτουργό. Ένας δικηγόρος μπορεί να αντιμετωπίσει πελάτη που επικαλείται "αμνησία" όταν κατηγορείται για έγκλημα. Ένας λογοθεραπευτής μπορεί να αναλάβει τη θεραπεία ασθενούς με προβλήματα μνήμης. Σε περιπτώσεις σαν αυτές, ο επαγγελματίας μπορεί να ωφεληθεί από μια συνοπτική και απλή ανασκόπηση της ανθρώπινης μνήμης, που ασχολείται άμεσα με όλα τα σχετικά θέματα.
Γραμμένο από έναν ειδικό με διεθνή αναγνώριση στον τομέα του, το μοναδικό αυτό βιβλίο αναλύει κατανοητά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ανθρώπινη μνήμη, για καθημερινή χρήση από πολλούς επιστήμονες. Το βιβλίο αρχίζει με μια επισκόπηση των βασικών σημείων γύρω από τη μνήμη και δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θυμόμαστε και πώς ξεχνούμε. Τα πρώτα κεφάλαια καλύπτουν τις βασικές θεωρίες για τη μνήμη και τις συσχετίζουν με ορισμένες διαταραχές. Τα επόμενα κεφάλαια εξετάζουν:
- την απώλεια μνήμης
- πώς μετράται η μνήμη και πώς ερμηνεύονται οι αναφορές
- νομικές πλευρές της μνήμης
- φύση και αξιοπιστία της μνήμης στα παιδιά
- μεταπτώσεις της μνήμης με την πάροδο της ηλικίας
- άνοια
- ύπνωση
- σφάλματα μνήμης
- μέθοδοι θεραπείας.
Κάθε κεφάλαιο τελειώνει με ανασκόπηση όλων των θεμάτων.
Το βιβλίο Μνήμη: Ένας Επιστημονικός Οδηγός αποτελεί απαραίτητο βοήθημα πολλών επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων των νομικών, των κοινωνικών λειτουργών και των θεραπευτών, αλλά και όσων ενδιαφέορνται για το πώς λειτουργεί η μνήμη του ανθρώπου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας