*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το τρίγωνο του διαβόλου

ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκία


Συγγραφή: · Νίκος Χειλαδάκης
Έκδοση: 2010 από "Κάδμος"
Σελ.:360 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8184-32-0


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Πολιτική - Τουρκία" "Πολιτική - Αμερική" "Πολιτική - Μέση Ανατολή"

Η παγκόσμια κατάσταση στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, χαρακτηρίστηκε από ορισμένα βασικά στοιχεία που χρησίμευσαν σαν σημεία αναφοράς για τις μελλοντικές προοπτικές και εξελίξεις. Τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής:
1) Ανάδυση νέων οικονομικών κέντρων και ενός διεθνούς κερδοσκοπικού κυκλώματος που έχει την δυνατότητα να χειρίζεται και να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία των διεθνών συναλλαγών, καταργώντας στην ουσία την έννοια της κλασικής εθνικής κυριαρχίας εν ονόματι του απεριόριστου κέρδους, χωρίς κανένα πολιτισμικό φραγμό.
2) Ένταση περιφερειακών συγκρούσεων που συχνά προκαλούνται από τις διάφορες μυστικές υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν ορισμένα οργανωμένα πολυεθνικά κυκλώματα, όπως την τεράστια βιομηχανία οπλικών συστημάτων.
3) Ένταση του οικολογικού προβλήματος εξ αιτίας της λεγόμενης "πολιτικής της ανάπτυξης" με ανυπολόγιστες συνέπειες.
4) Ανάδυση στην επιφάνεια, και αυτό οφείλονταν κυρίως στην τεράστια έκρηξη των ΜΜΕ, των ανισοτήτων της ανθρώπινης φυλής και της σύγκρουσης των εθνικών κρατών παράλληλα με τις διεθνώς αναπτυσσόμενες λειτουργικές των διεθνών σχέσεων.
5) Σταδιακή μεταφορά της εξουσίας, σε εξωθεσμικούς παράγοντες που κατέλυαν κάθε κλασική μορφή διακυβέρνησης και αποτελούσαν το κύριο χαρακτηριστικό της νέας τάξης πραγμάτων και το κυριότερο
6) Ο άξονας που έχουμε περιγράψει σε αυτό το βιβλίο που είναι κατά κάποιο τρόπο και το εκτελεστικό όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο άξονας ΗΠΑ Τουρκίας Ισραήλ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας