*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα μεγάλα ρεπορτάζ

Από την αρχαιότητα στον 20ο αιώνα

"The faber book of reportage" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Μετάφραση: ·Αγγέλα Βερυκοκάκη - Αρτέμη
Επιμέλεια: · John Carey
Έκδοση: 2001 από "Νάρκισσος"
Σελ.:451 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8239-01-Χ


Θέμα: "Ιστορία"

Πώς ένιωσε κάποιος που βρέθηκε παγιδευμένος στη λάβα που κατέστρεψε την Πομπηία; Κάποιος που δείπνησε με τον Ούννο Αττίλα; Κάποιος που είδε την παράσταση ενός θεατρίνου γάιδαρου στην αγορά του Καΐρου το 1516, τα κλεμμένα Ελγίνεια σε μια υγρή αποθήκη του Λονδίνου το καλοκαίρι του 1808 και τον "Τιτανικό" να χάνεται στα κύματα;
Όλες οι γνώσεις μας για το παρελθόν, οι οποίες δεν αποτελούν απλώς εικασίες, προέρχονται τελικά από ανθρώπους που μπορούν να πουν "Ήμουν εκεί", όπως δηλαδή οι διάφοροι συμπτωματικοί παρατυχόντες, οι ταξιδιώτες, οι πολεμιστές, οι δολοφόνοι, τα θύματα και οι επαγγελματίες ρεπόρτερ, των οποίων τα κείμενα είναι συγκεντρωμένα εδώ. Ο Φλομπέρ κάνει ρεπορτάζ όταν γράφει για τις πόρνες-χορεύτριες στην Έσνα της Αιγύπτου, το ίδιο και ο Δαρβίνος όταν γράφει για τα πουλιά στο Αρχιπέλαγος Γκαλάπαγκος.
Το μπεστ σέλερ του John Carey, Τα μεγάλα ρεπορτάζ, συγκεντρώνει τις διηγήσεις των αυτόπτων μαρτύρων του από απομνημονεύματα, ταξιδιωτικά βιβλία και εφημερίδες, Είναι η ιστορία χωρίς κανένα εξωραϊσμό.
Ένα μωσαϊκό από εκπληκτικές, αξέχαστες εικόνες... [O Carey] έχει δημιουργήσει κάτι πολυτιμότερο από μια καταγραφή της ιστορίας. Έχει δώσει ένα παρελθόν χειροπιαστό, συχνά τρομακτικό. Ο αναγνώστης δέχεται έναν καταιγισμό φωνών και εικόνων οι οποίες θα παραμείνουν στο νου του για πολύ, ακόμα κι όταν θα έχουν ξεχαστεί οι περιγραφές της επίσημης ιστορίας.
"Wall Street Journal"

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας