*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ποιος μετακίνησε την πέτρα;

"Who Μoved the Stone?" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Frank Morison
Μετάφραση: ·Αντρέας Φούρναρης
Έκδοση: 2002 από "Πέργαμος"
Σελ.:220 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7241-62-2


Θέμα: "Βίβλος. Κ.Δ. - Κριτική, ερμηνεία κλπ"

Ένα ασυνήθιστο και προκλητικό βιβλίο, που ο συγγραφέας του βλέπει την ανάγκη να περιγράψει τώρα, με ποιον τρόπο πήρε την παρούσα μορφή.
Υπό μίαν έννοια, δεν μπορούσε να πάρει άλλη μορφή, επειδή στην ουσία πρόκειται για μια προσωπική ιστορία, που, ενώ ξεκίνησε να γράφει ένα ορισμένο είδος βιβλίου, αναγκάστηκε - από την πιεστική δύναμη των γεγονότων - να γράψει κάτι το τελείως διαφορετικό.
Όχι, βέβαια, επειδή άλλαξαν τα ίδια τα γεγονότα, δεδομένου ότι αυτά είναι ανεξίτηλα και καταγραμμένα στα μνημεία και στις σελίδες τής ιστορίας. Είναι, όμως, η ερμηνεία που πρέπει να δοθεί σ' αυτά τα γεγονότα. Κατά κάποιον τρόπο, μετατοπίστηκε η οπτική γωνία, όχι απότομα, σαν την αναλαμπή μιας ενόρασης ή έμπνευσης, αλλά σιγά-σιγά, σχεδόν ανεπαίσθητα, ένεκα της επιμονής αυτών των ίδιων των γεγονότων.
Το βιβλίο, όπως σχεδιάστηκε αρχικά, αφέθηκε κάπου μόνο και έρημο, στην άκρη. Ώσπου, μια μέρα, ο συγραφέας ανακάλυψε πως, όχι μόνον δεν μπορούσε πια να γράψει εκείνο το βιβλίο, όπως το είχε αρχικά συλλάβει, αλλά και ότι δεν θα το έγραφε, ακόμα και αν μπορούσε.
Το πώς και για ποιους λόγους έγινε αυτή η αλλαγή, θα το βρει κανείς μέσα σ' αυτό το σπουδαίο βιβλίο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας