*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Απειροβαθείς ύλες


Συγγραφή: · Παναγιώτης Καραβασίλης
Έκδοση: Ιανουάριος 2002 από "Ίδμων"
Σελ.:60 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7547-50-0


Θέμα: "Νεοελληνική ποίηση"

Ο ποιητής ακολουθεί ένα ξεχωριστό τρόπο γραφής μεταξύ ρεαλισμού και υπερρεαλισμού κι ο λόγος του στη μορφή και στο περιεχόμενο είναι καίριος. Η γλώσσα του είναι λιτή και οι εικόνες των ποιημάτων του ανεπιτήδευτες δείγμα μιας λυρικής και συνθετικής εικονοκλασίας. Ο εσωτερικός τους ρυθμός καθρεφτίζει τη δυναμική ουσία των γεγονότων και τις ανθρώπινες εμπειρίες. Τα "παράδοξα" νοητικά σχήματα της ποίησής του, εμποτίζονται από την ευαισθησία του καιρού μας και κινούνται προς ένα κέντρο, τον άνθρωπο. Ο λόγος του ανθρωποκεντρικός αναδύεται μέσα από τη δίνη των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και μας μεταγγίζει αξίες και ιδανικά που σηματοδοτούν την εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού. Ο Παναγιώτης Καραβασίλης, άνθρωπος της πληροφορικής, πρωτοτυπεί με τα επιλεγμένα στοιχεία της έκφρασής του, έτσι ώστε εικόνες και σύμβολα να αναμιγνύονται επιτυχώς με όρους της σύγχρονης τεχνολογίας. Τα ποιήματά του χαρακτηρίζονται από μιαν αμεσότητα και διαπνέονται από μια βαθιά ευαισθησία την οποία αντλεί από την ίδια την καθημερινή ζωή μας.

(1998) Η αποκάλυψη γεννάει ονόματα, Ίδμων

(1997) Πυρίδρομα, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας