*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Πολιτεία του Πλάτωνα


Συγγραφή: ·Νίκος Α. Μέμμος
Έκδοση: 1994 από "Πουρναράς Π. Σ."
Σελ.:786 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-220-670-5


Θέμα: "Πλατωνική φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική"

Ο Πλάτωνας κατέχει την πρώτη θέση στη δυτική φιλοσοφική παράδοση. Αυτός επενόησσε, θεμελίωσε και τοποθέτησε τη φιλοσοφία επικεφαλής όλων των επιστημών. Ανάμεσα στην πλειάδα των δραματικών διαλόγων, που έγραψε ο Πλάτωνας, η "Πολιτεία" έρχεται πρώτη σε έκταση και περιεχόμενο. Οι ριζοσπαστικές αντιλήψεις που διατυπώνονται στην "Πολιτεία" σχετικά με την ανθρώπινη ζωή, και με την πολιτική κοινότητα συμπλέκονται αρμονικά με θέματα όπως η ηθική, η θρησκεία, η ψυχολογία, η ποίηση, η μίμηση, η γνώση, τα μαθηματικά, η διαλεκτική και η πολιτική πραγματικότητα. Οι νέοι αναγνώστες, μαθητές, σπουδαστές, πολίτες και πολιτικοί, μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ευχάριστη και γόνιμη γνωριμία με το ιερό τέρας, τον θείο Πλάτωνα. Έτσι θα διαπιστώσουν πόσο κοντά μας στέκεται, ιδιαίτερα σήμερα, ο μεγάλος φιλόσοφος, και με πόση στοργή και πάθος αγκαλιάζει τα σύγχρονα προβλήματα. Την επιστημονική δομή του όλου έργου, τόσο στη σύνθεση όσο και στη διαπραγμάτευση, θα την εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι ειδικοί. Αυτοί θα συναντήσουν, στην ερμηνευτική προσπάθεια και στα σχόλια, αρκετές σύγχρονες αντιλήψεις για τον Πλάτωνα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας