*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο κύριος Σουσανί

Το αίνιγμα ενός διδασκάλου του 20ού αιώνα

"Monsieur Chouchani: L' énigme d' un maître du xx siècle" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: ·Salomon Malka
Μετάφραση: · Στέφανος Ροζάνης ·Ρεβέκκα Πέσσαχ
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2000 από "Ίνδικτος"
Σελ.:269 (22χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-518-089-8


Θέμα: "Διανοούμενοι"

Ο κύριος Σουσανί είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των βιβλικών προσώπων που τα καλύπτει ο θρύλος και τα επιβάλλει στο πνεύμα του φιλοσόφου η εξαιρετικη παρουσία τους. Το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη του φιλοσόφου clochard, του περιπλανώμενου, του ανθρώπου που υπήρξε όπως υπήρξε και των δρόμων του -των οποιωνδήποτε δρόμων του- που διασταυρώθηκαν με τους δρόμους τόσων πολλών, ανάμεσα στους οποίους ο Λεβινάς, ο Wiesel ή ο Manitou. Σ' αυτή την ύπαρξη και σ' αυτό τον άνθρωπο οι "μαρτυρίες" ανταποκρίνονται. Σ' αυτό, ωστόσο, για το οποίο οι "μαρτυρίες" είναι παντελώς άχρηστες είναι η εξαιρετική παρουσία του, τα θαυμαστά έργα του, το πρώιμο της γνώσης του και το υπερβατικό της ύπαρξής του. Εδώ οι "μαρτυρίες" δεν ανταποκρίνονται παρά μονάχα στον βαθμό που αφηγούνται κάτι ανύπαρκτο, μια γοητεία που έρχεται από μακριά (από τα βάθη της Βίβλου) και πάει μακριά (μέσα στο πνεύμα του φιλοσόφου). Και είναι, αναμφισβήτητα, αυτή η γοητεία που δημιουργεί τον Σουσανί στα όρια της πραγματικότητας και στα όρια του θρύλου, μια θολή μορφή, μια αστήρικτη μορφή, ένα φιλοσοφικό "φάντασμα", "ένας τρελλός, μια ιδιοφυΐα, ένας κυνικός Εβραίος", μια αδιανόητη φανέρωση και μια εξ ίσου αδιανόητη απόκρυψη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας