*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 7,72 €
Προσκαλώντας σε γεύμα τη χημεία
Συγγραφή: · Μαρία Γιαλλούση
Εικονογράφιση: ·Βασίλης Καραμποΐκης
Έκδοση: Ιούλιος 2000 από "Σαββάλας"
Σελ.:173 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-460-164-4
Θέμα: "Χημεία "
Η πρόσκληση που η συγγραφέας απευθύνει στη χημεία εκφράζει και την πρόθεσή της να μας αποκαλύψει, με όσο πιο απλό τρόπο της επιτρέπει η επιστημονική της συνείδηση, μικρές και άγνωστες αλήθειες γύρω από τα όσα τρώμε και πίνουμε. Τα βασικά συστατικά των τροφών και η πέψη τους (δηλαδή η διαδικασία επεξεργασίας και αποθήκευσης των τροφών μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό), η μικροβιακή φθορά των τροφίμων και η συντήρησή τους κι ακόμα τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα και ο ρόλος της βιολογικής γεωργίας είναι τα θέματα που "παρελαύνουν" στο βιβλίο. Η γνωριμία μας μαζί τους συντελείται κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της χημείας και το φως της επιστημονικής γνώσης, και η οικειότητα που αποκτούμε με όρους όπως τα σάκχαρα, τα λίπη, οι πρωτεΐνες, τα πρόσθετα, τα πλαστικά, οι τοξίνες κλπ. βοηθείται και από το άμεσο και κάπως ποιητικό ύφος που η συγγραφέας επιλέγει.
(2006) Η χημεία του έρωτα, Μαραθιά