*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εγώ είμαι

"I Am" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Jean Klein
Μετάφραση: ·Σ. Κούρτης
Έκδοση: Ιανουάριος 1990 από "Λυκαβηττός"
Σελ.:198 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7269-41-1


Θέμα: "Συμβουλευτική"

Ο αγώνας να βελτιωθούμε ή να προοδεύσουμε μας συγχέει ακόμη περισσότερο. Οι εξωτερικές εμφανίσεις μπορεί να μας οδηγήσουν να πιστεύουμε ότι έχουμε φθάσει σε μια κατάσταση σταθερότητας, ότι γίνονται αλλαγές, ότι προοδεύουμε και ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι της χάρης. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, τίποτε δεν έχει αλλάξει. Έχουμε απλώς αλλάξει τη θέση των επίπλων. Όλη αυτή η δραστηριότητα γίνεται στο νου, είναι ένα αποκύημα της φαντασίας.

Το πράγμα είναι πολύ πιο απλό. Γιατί το κάνεις τόσο περίπλοκο; Αυτό που ουσιαστικά είσαι, είναι πάντα εδώ, είναι πάντα πλήρες. Δε χρειάζεται εξάγνιση. Ποτέ δεν αλλάζει. Για τον Εαυτό δεν υπάρχει σκοτάδι. Δεν μπορείς ν ανακαλύψεις την αλήθεια ή να γίνεις η αλήθεια γιατί είσαι αυτή. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι για να τη φέρεις πιο κοντά, δε χρειάζεται να μάθεις τίποτε. Δες μόνο ότι προσπαθείς συνέχεια ν' αποφύγεις αυτό που είσαι. Σταμάτα να χάνεις χρόνο και ενέργεια προβάλλοντας συνεχώς κάτι. Ζήσε αυτό το σταμάτημα, όχι νωθρά και παθητικά· ζήσε την εγρήγορση, που τη βρίσκεις όταν πάψεις ν αναμένεις και να προσδοκάς. Αυτή, επίσης, είναι η sadhana σου.

Δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της πραγματικότητας. Είναι ητελειότητα αυτή καθαυτήν. Πώς θα μπορούσες να πας πιο κοντά της; Δεν υπάρχουν μέσα, με τα οποία μπορείς να την προσεγγίσεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας