*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Προσφορά στον Άγγελο Τερζάκη

Για τα εβδομηντάχρονά του

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Κωνσταντίνος Τσάτσος · Μιχαήλ Δ. Στασινόπουλος · Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας · Παντελής Πρεβελάκης ·Αλέξης Μινωτής ·Δημήτρης Μυράτ · Αλέξης Σολομός · Μηνάς Δημάκης · Δημήτρης Π. Παπαδίτσας · Νίκος Καρούζος · Μιχάλης Γ. Μερακλής ·Παντελής Β. Πάσχος · Ματθαίος Γ. Μουντές · Γιώργης Μανουσάκης · Χριστόφορος Λιοντάκης · Θανάσης Θ. Νιάρχος · Κώστας Ε. Τσιρόπουλος · Κωνσταντίνος Βάσσης · Νένα Ι. Κοκκινάκη · Δημήτρης Κοσμόπουλος · Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας ·Νικόλαος Α. Μηλιώνης · Θανάσης Ν. Παπαθανασόπουλος · Κυριάκος Πλησής ·Κώστας Τριανταφυλλίδης
Έκδοση: Νοέμβριος 2000 από "Ευθύνη"
Σελ.:254 (25χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8150-03-5


Θέμα: "Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική" "Τερζάκης, Άγγελος (1907-1979)"

Επί πενήντα σχεδόν χρόνια, ο Άγγελος Τερζάκης στέκεται ως ακρόπρωρο του πνευματικού μας βίου. Η στέρεη και τίμια πνευματική του φυσιογνωμία εκφράζει με τρόπο μοναδικό τη συνειδησιακή ανησυχία της γενιάς του, της περίφημης Γενιάς του '30, διατυπώνοντας συγχρόνως σ' ένα πλούσιο και πολύμορφο λογοτεχνικό έργο πρώτης γραμμής τις ανησυχίες, την αγωνία, τις φιλοδοξίες και τον απελπισμό των νεώτερων.

Είναι αυτός πού μαρτυρεί κατ' εξοχήν για τη δοκιμασία των συνειδήσεων που ζουν μέσα σ' εποχή κρισιμώτατη για το μέλλον του ανθρώπου και που επισημαίνουν την επώδυνη κρίση του πολιτισμού μας. Έπλασε ένα έργο με την ουσία του ανθρωπισμού κι εμφύσησε στα σπλάχνα του τον μεταφυσικό καημό μας με τόση αμεσότητα, δύναμη κι ειλικρίνεια που θα μείνει στα γράμματά μας ως ένας από τους ειλικρινέστερους και πιο γυμνωμένους συγγραφείς του καιρού μας.

Για χρόνια πολλά ή προσωπικότητά του εξέχει με τη σοβαρότητα, τη συγκρότησή της, το ανήμερο ανθρώπινο πάθος, με την ακαριαία αίσθηση της τραγικότητας της ζωής και του βαθύτατου μυστηρίου της ανθρώπινης παρουσίας στον κόσμο. Πεζογράφος μιας δραματικής μεσοπολεμικής ζωής που εκβάλλει σε μια κοινωνία δίχως Θεό, θεατρικός δημιουργός που γνωρίζει ν' αναπτύσσει στη σκηνή μ' ακέραιο θεατρικό λόγο μορφές αγέραστες στην ποιητική τους δραματικότητα, στοχαστής από τους ελάχιστα συγκροτημένους κι υπεύθυνους στον τόπο αυτό, αναδείχτηκε ένας σπάνιος μάρτυρας του πνεύματος.

Η "Ευθύνη" τιμά βαθιά το πρόσωπο και το έργο του Άγγέλου Τερζάκη κι αποφάσισε να του αφιερώσει το "Τετράδιο" αυτό για να γιορτάσει, παραβιάζοντας τη φυσική σεμνότητα του ανθρώπου, τα εβδομηντάχρονά του. Με τιμή κι αγάπη πολλή.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας