*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι ημέρες των ελεύθερων πολιορκημένων 1824-1826

Το ημερολόγιο της Β πολιορκίας του Μεσολογγίου, όπως δημοσιεύθηκε στα Ελληνικά Χρονικά


Επιμέλεια: ·Γεώργιος Λαγανάς
Υπεύθυνος Σειράς: · Τάκης Θεοδωρόπουλος
Έκδοση: Μάρτιος 2001 από "Ωκεανίδα"
Σελ.:556 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-410-188-9


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - 1821-1830"

Για πρώτη φορά δημοσιεύεται ολόκληρο σε βιβλίο το ημερολόγιο της Β΄ Πολιορκίας του Mεσολογγίου, όπως το κατέγραψε ο Eλβετός Φιλέλληνας Ιωάννης-Ιάκωβος Mάγερ στην εφημερίδα Eλληνικά Xρονικά, την οποία εξέδιδε στην πολιορκημένη πόλη.
Πρόκειται για πρωτογενές ιστορικό υλικό, απ’ όπου ξεχειλίζει η συγκίνηση, η αγανάκτηση και το αίσθημα του δικαίου, όλα τα ανθρώπινα υλικά που συνέθεσαν μιαν από τις πιο μεγαλειώδεις και τραγικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας: «΄Εκτοτε δε ήρχισαν οι πολιορκούμενοι να τρέφωνται με το κρέας των εν τη πόλει ίππων, όνων, κυνών, γαλών, μυών κλπ., και εκ θαλασσίων καρκίνων και χόρτου, εκ των αρμυρίθρων λεγομένων, αίτινες προυξένουν εις τους τρώγοντας διάρροιαν. Αλλά και τούτο ολίγον διήρκεσε καθότι ολίγιστα ήσαν εν τη πόλει και τα είδη ταύτα και πολλαί μεν οικογένειαι ήρχισαν τότε να τρέφωνται εκ των εκ του λοιμού αποθνησκόντων συγγενών των, οι δε στρατιώται, νήστεις και γυμνοί, υπέμενον τα πάνδεινα με απαραδειγμάτιστον καρτερίαν. Ουδεμία δ’ εφαίνετο κατά τας φρικώδεις εκείνας στιγμάς Ελληνική δύναμις, ούτε πεζική ούτε θαλάσσιος...»
H αρθρογραφία σταματάει τον Φεβρουάριο του 1826, δύο περίπου μήνες πριν από την θρυλική έξοδο, όταν μια τουρκική οβίδα κατέστρεψε το τυπογραφείο όπου εκδίδονταν τα Eλληνικά Xρονικά.
Επιπλέον, στην έκδοση αυτή περιλαμβάνεται και 28σέλιδο Παράρτημα με τοπογραφικούς χάρτες, ιδιόχειρα σχέδια για τα αμυντικά έργα του Μεσολογγίου, λαϊκές λιθογραφίες, γκραβούρες και φωτογραφίες φύλλων από τις εφημερίδες Ελληνικά Χρονικά και Εφημερίς Αθηνών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας