*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η δημοκρατία

Μια ανάπτυξη για κατανόηση: Μια μελέτη για στοχασμό

"La démocratie" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: ·Guy Hermet
Μετάφραση: ·Οντέτ Γ. Παπαδημητρίου
Έκδοση: 1997 από "Τραυλός"
Σελ.:128 (18χ11), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7122-74-7


Θέμα: "Δημοκρατία"

Αξιοζήλευτη για όσους δεν την απολαμβάνουν, η δημοκρατία θεωρείται αυτονόητη από εκείνους που έχουν συνηθίσει στις ψευδαισθήσεις που προσφέρει.
Ο Γκυ Ερμέ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού, εξετάζει τη δημοκρατία χωρίς επιτηδεύσεις, έτσι όπως οικοδομήθηκε de jure et de facto από τις διαδικασίες της και έτσι απόμακρη όπως είναι σήμερα από τους πολίτες, οι οποίοι έχουν περιοριστεί στο να θέτουν σε κίνηση την εκλογική ρουλέτα. Επίσης ανιχνεύει το μέλλον της σημερινής δημοκρατίας και διερευνά την ουσία προτάσεων για εναλλακτικά πολιτεύματα, τα οποία έχουν πιθανότητες να πλάσουν το εγγύς μας μέλλον.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας