*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μικροοικονομική θεωρία

"Microeconomic theory" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Dominick Salvatore
Μετάφραση: · Σωτήριος Κ. Περσίδης · Γεώργιος Α. Ψαχαρόπουλος
Έκδοση: 1981 από "ΕΣΠΙ Εκδοτική"
Σελ.:287 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7610-18-0


Θέμα: "Μικροοικονομική"

Εισαγωγή (στενότητα αγαθού, αγορά, ισορροπία, ...). Ζήτηση, προσφορά και ισορροπία. Μια γενική άποψη (ατομική ζήτηση, καμπύλη ζητήσεως, προσφορά, μετατοπίσεις, ...). Η μέτρηση των ελαστικοτήτων (ελαστικότητες της ζητήσεως και της προσφοράς, εισοδηματική και σταυροειδής ελαστικότητα, ...). Θεωρία της ζητήσεως τoυ καταναλωτή: Η μέθοδος της χρησιμότητας (συνολική και οριακή χρησιμότητα, ισοροπία καταναλωτή, ανταλλαγή, υποκατάστατο αγαθό, αποτέλεσμα εισοδήματος, ...). Θεωρία της ζητήσεως τoυ καταναλωτή: Η μέθοδος των καμπυλών αδιαφορίας (ορισμοί, οριακός λόγος υποκαταστάσεως, εισοδηματική γραμμή, ισορροπία καταναλωτή, ανταλλαγή, καμπύλες εισοδήματος-καταναλώσεως και τιμής-καταναλώσεως, ...). Θεωρία της παραγωγής (συνολικό, μέσο και οριακό προϊόν, στάδια παραγωγής, καμπύλες ίσου προϊόντος, καμπύλες ίσου κόστους, καμπύλη επεκτάσεως, αποδόσεις κλίμακας, ...). Κόστος παραγωγής (καμπύλες κόστους, ...). Τιμές και παραγωγή στον πλήρη ανταγωνισμό (πλήρης ανταγωνισμός, τιμές και ισορροπία, βραχυχρόνια προσφορά, μακροχρόνια ισορροπία, κλάδοι σταθερού, αυξανόμενου και φθίνοντος κόστους, ...). Τιμές και παραγωγή στο καθαρό μονοπώλιο (καμπύλη οριακού εσόδου, ισορροπία, έλεγχος του μονοπώλιου, ...). Τιμές και παραγωγή στο μονοπωλιακό ανταγωνισμό και το ολιγοπώλιο (μονοπωλιακός ανταγωνισμός, ισορροπία, ολιγοπώλιο, υποδείγματα Cournot, Edgeworth, Chamberlin, καρτέλ, ηγεσίας τιμής, ...). Τιμές και απασχόληση των συντελεστών παραγωγής (πλήρης ανταγωνισμός στις αγορές τoυ προϊόντος και των συντελεστών παραγωγής, πλήρης ανταγωνισμός στην αγορά των συντελεστών παραγωγής και μονοπώλιο στην αγορά τoυ προϊόντος, μονοψώνιο). Γενική ισορροπία και οικονομική της ευημερίας (γενική ισορροπία, οικονομική της ευημερίας).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας