*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 5,96 €
Κάπα
Μυθιστόρημα
Συγγραφή: ·Ryūnosuke Akutagawa
Μετάφραση: ·Γιούρι Λ. Κοβαλένκο
Έκδοση: 1992 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:87 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-0933-7
Θέμα: "Ιαπωνική πεζογραφία - Νουβέλα"
"... Αφήστε με να σας εξηγήσω τι είναι οι Κάπα, όσο κι αν αμφισβητείτε την ύπαρξή τους.
Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η επιδερμίδα τους, που αλλάζει συνεχώς αποχρώσεις για να ταιριάζει με το περιβάλλον. Δεν ξεπερνούν σε ύψος το ένα μέτρο και σε βάρος τα δεκαπέντε κιλά.
Κάτι άλλο που θα σας εκπλήξει είναι ότι φορούν γυαλιά, χρησιμοποιούν τσιγαροθήκες και στο χέρι κρατούν πάντα ένα τσαντάκι ή ένα πορτοφόλι.
Τέλος, το πιο διασκεδαστικό ίσως χαρακτηριστικό τους είναι ότι δε φορούν ποτέ ρούχα -ούτε για να καλύψουν τα γεννητικά τους όργανα.
Βέβαια, ένας από αυτούς μου είπε ότι το ίδιο διασκεδαστικό βρίσκουν οι Κάπα τον τρόπο που εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα σκεπάζουμε..."
Η ωραιότερη ίσως νουβέλα του Ριουνοσούκε Ακουταγκάουα, ενός από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της Ιαπωνίας.
(2010) 6 υπέρ ρεαλιστικά διηγήματα, Αιγόκερως
(1998) Το μυστικό της μικρής κάμαρας. Το κορίτσι με το κόκκινο καπέλο, Εκδόσεις Καστανιώτη
(1992) Ρασομόν και άλλες ιστορίες, Εκδόσεις Καστανιώτη
(1970) Ρασομόν και άλλα διηγήματα, Γρηγόρη

Akutagawa, Ryunosuke