*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εισαγωγή στην ψυχανάλυση του Λακάν

"Introduction à la psychanalyse de Lacan" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Michel Dethy
Μετάφραση: ·Νάσια Ποταμιάνου
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2000 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:203 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-2847-1


Θέμα: "Ψυχανάλυση" "Lacan, Jacques, 1901-1981"

Ο Λακάν, μια από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης ψυχανάλυσης, αγαπήθηκε παθιασμένα και μισήθηκε επίσης σφόδρα από τους επικριτές του. Yπήρξε άτομο έξω από τα συνηθισμένα μέτρα, παθιασμένος και μεγαλοφυής. Εμβαθύνοντας στα γραπτά του, στο έργο του, μπαίνει κανείς σε μια ασύγκριτα πλούσια περιπέτεια, όπου συμπορεύονται το απόλυτο όραμα της φροϋδικής θεωρίας με μια πρωτόφαντη και ανατρεπτική προσωπική διερεύνηση.
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει την ουσία της λακανικής σκέψης χωρίς να παραλείπει τα συμφραζόμενα, χωρίς να αποφεύγει την αναφορά στην ίδια την προσωπικότητά του και στα πάθη που υποκίνησε.
Η διάρκεια της ψυχαναλυτικής θεραπείας, το στάδιο του καθρέφτη, το πραγματικό, το συμβολικό, το φαντασιακό, η αντίσταση, η μεταβίβαση, ο ναρκισσισμός, η επιθυμία, η αγάπη, το μίσος, ο ευνουχισμός, ο αποκλεισμός, το «όνομα του πατρός» είναι ορισμένες από τις έννοιες που εξετάζονται και αποσαφηνίζονται πλήρως.
Πρόκειται για ένα έργο που, σαν μίτος της Αριάδνης, θα βοηθήσει όσους θέλουν να κατανοήσουν επιτέλους το φαινόμενο Λακάν και να βρουν το δρόμο τους μέσα στο λαβύρινθό του.
Γραμμένο με αμεσότητα, το βιβλίο καινοτομεί συνδυάζοντας το ευχάριστο, διδακτικό και συνοπτικό ύφος με μια διεισδυτική προσέγγιση. Ο συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας την απόλαυση που αντλεί ακολουθώντας τον Λακάν στην περιπέτεια της ανακάλυψης του ανθρώπου.

(2000) Εισαγωγή στην ψυχανάλυση του Φρόυντ, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας