*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι αισθητικές κατηγορίες

Εισαγωγή σε μιαν αξιολόγηση του αισθητικού αντικειμένου


Συγγραφή: ·Ευάγγελος Μουτσόπουλος
Έκδοση: 1996 από "Αρσενίδης"
Σελ.:173 (25χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-253-038-3


Θέμα: "Αισθητική (Φιλοσοφία)" "Φιλοσοφία, Σύγχρονη"

Τι είναι οι αισθητικές κατηγορίες; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι δυσχερής. Λέγοντας αισθητικές κατηγορίες εννοούμε τις γενικές εκείνες ποιότητες όσες στο μεν αισθητικόν αντικείμενο που θαυμάζομε στην περιοχή είτε της φύσεως είτε της τέχνης, προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ο οποίοςτο ξεχωρίζει από όλα τα άλλα, στην δε συνείδηση παρέχουν την ευχέρεια να αξιολογεί το αντικείμενο αυτό κατατάσσοντάς το σ' ευρύτερες ενότητες τρόπων βιώσεώς του, ώστε τα συναισθήματα που εκείνο δημιουργεί να ελέγχωνται νοητικώς. Με άλλους λόγους, οι αισθητικές κατηγορίες είναι αφ' ενός ενύπαρκτες εκφράσεις της οντότητος του αισθητικού αντικειμένου· αφ' ετέρου, νοητικά εργαλεία που βοηθούν την συνείδηση να το κατανοήσει, δημιουργώντας ιδιαίτερες, η κάθε μιά, διαθέσεις.
[...]

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας