*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Φρειδερίκος Νίτσε εν τη φιλοσοφία του δικαίου και της πολιτείας

Εναίσιμος επί υφηγεσίαι διατριβή


Συγγραφή: · Νίκος Καζαντζάκης
Επιμέλεια: ·Πάτροκλος Σταύρου
Έκδοση: Ιανουάριος 2006 από "Εκδόσεις Καζαντζάκη"
Σελ.:123 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7948-06-8


Θέμα: "Φιλοσοφία, Νεότερη" "Δίκαιο - Φιλοσοφία και θεωρία " "Nietzsche, Friedrich Wilhelm, 1844-1900"

Η πνευματική γνωριμία τού Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957) με το έργο τού Γερμανού φιλοσόφου και ποιητή Φρειδερίκου Νίτσε (1844-1900) έγινε στο Παρίσι, όπου την 1η.10.1907 έφθασε ο 24χρονος Κρητικός, αριστούχος διπλωματούχος τής Νομικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 9.12.1906. Εκεί έγραψε το πρώτο σχέδιο της εναισίμου επί υφηγεσία διατριβής του. Στο Παρίσι ξαναγύρισε το 1909 και παρέμεινε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οπότε συμπλήρωσε τη διατριβή του. Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου την τύπωσε σε βιβλίο 93 σελίδων: «Εκ των καταστημάτων Στ. Μ. Αλεξίου, εν Ηρακλείω Κρήτης, 1909» αναγράφεται στο εξώφυλλο του βιβλίου και φωτοαναπαράγεται μαζί με τον κύριο τίτλο του στην πρώτη (επαν)έκδοσή μας, τον Φεβρουάριο του 1998, σε επιμέλεια του Εκδότη μας Δρος Πατρόκλου Σταύρου.

Από την έρευνα του Δρος Σταύρου στο Ιστορικό Αρχείο τού Πανεπιστημίου Αθηνών για στοιχεία σχετικά με τη διατριβή και την τύχη της, δεν βρέθηκε τίποτε άλλο σχετικό. Μόνο στο λήμμα τού Ν. Β. Τωμαδάκη για τον Νικόλαο Καζαντζάκη στη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαιδεία του «Πυρσού» αναγράφεται: «Διετέλεσε ανώτερος υπάλληλος και υφηγητής της νομικής σχολής». Η έρευνα στο Αρχείο του Πανεπιστημίου συνεχίσθηκε. Δεν προέκυψε κάτι νέο, αλλά βρέθηκε το δίπλωμα για τον τίτλο του διδάκτορος της Νομικής, που επήρε με άριστα ο Καζαντζάκης, και αναπαράγεται στην Γ΄ έκδοση (2006).

Η «γνωριμία» του Καζαντζάκη με τον Νίτσε υπήρξε ορόσημο για τη ζωή του. Δεν υιοθέτησε απόλυτα το σύστημα των ιδεών και θεωριών του, που υπερβαίνει τη λογική και φθάνει σε άκρα. Άλλωστε, και βιολογικά δοκιμάσθηκε φοβερά ο Νίτσε, και βλέπουμε τον Καζαντζάκη να εύχεται να είναι άμοιρος από τη μοίρα του «αντίθεου προφήτη». Νιτσεϊκές ιδέες εμφανίζονται στα έργα του Καζαντζάκη (λ.χ. στην Ασκητική, στην Οδύσεια), και στη μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του "Αναφορά στον Γκρέκο" το ΚΓ΄ Κεφάλαιο επιγράφεται «Παρίσι - Νίτσε ο Μεγαλομάρτυρας». Μπορεί να συνοψισθούν στο παράγγελμα το άτομο να υπερβεί τον εαυτό του και να φτάσει εκεί που δεν μπορεί.
Πολύ νεαρός ο Καζαντζάκης έγραψε μια διατριβή ολκής για μια τιτανική προσωπικότητα, λειτουργώντας μέσα σε πλαίσια αντικειμενικά και επιστημονικά, τόσο κατά την ανάλυση των ιδεών τής μεγάλης πνευματικής φυσιογνωμίας τού Νίτσε όσο και κατά τη θεώρησή του υπό το πρίσμα των δεδομένων τής εποχής και διαχρονικά. Ακόμη, από τα πολλά έργα που μας κατέλιπε ο "βαθύς γνώστης του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού" Φρειδερίκος Νίτσε, ο Νίκος Καζαντζάκης μετέφρασε δύο: "Η Γέννησις της Τραγωδίας" και "Τάδε έφη Ζαρατούστρα" (και τα δύο για τον αθηναϊκό Εκδοτικό Οίκο Γεωργίου Δ. Φέξη, 1912 και 1913 αντιστοίχως).

Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε με τον Οδυσσέα Μακρίδη, Καθηγητή Φιλοσοφίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Fairleigh Dickinson, στη Νέα Υερσέη των Η.Π.Α., ώστε να μεταφραστεί, για πρώτη φορά, στην αγγλική γλώσσα η διδακτορική διατριβή τού Νίκου Καζαντζάκη. Αποδίδουμε εδώ στα ελληνικά μερικές κατατοπιστικές σημειώσεις από το οπισθόφυλλο αυτής της ωραίας και αξιέπαινης έκδοσης ("Friedrich Nietzsche on the Philosophy of Right and the State", Nikos Kazantzakis. Translated with an Introduction and Notes by Odysseus Makridis. State University of New York Press, U.S.A. 2006):
«Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει την πρώτη αγγλική μετάφραση της διατριβής τού Νίκου Καζαντζάκη, το 1909, πάνω στην πολιτική και νομική φιλοσοφία τού Νίτσε. Προτού ο Καζαντζάκης γίνει ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, υπήρξε μανιώδης μελετητής της σκέψης του Νίτσε. Τον ανακάλυψε ενώ έκανε νομικές σπουδές στο Παρίσι, από το 1907 έως το 1909. Αυτή η ρωμαλέα αποτίμηση της ριζοσπαστικής πολιτικής σκέψης τού Νίτσε μεταφράζεται εδώ από μιαν αποκατεστημένη και αυθεντική πρόσφατη έκδοση της πρωτότυπης. Οι βαθειές ενοράσεις της δεν παρεμποδίζονται από τις επιστρώσεις που ολόκληρες γενεές θαυμαστών και επικριτών τού Νίτσε απέθεσαν πάνω στο αυθεντικό νιτσεϊκό corpus. Το βιβλίο προσφέρει, επίσης, μιαν αποκαλυπτική ματιά στο στάδιο διάπλασης της σκέψης τού Καζαντζάκη.
»...Χάρη στις προσπάθειες του μεταφραστή, η τολμηρή, ευγνώμων ερμηνεία του Νίτσε από τον Καζαντζάκη είναι πλέον προσιτή στους αγγλόφωνους αναγνώστες. Ενώ και άλλες μορφές εκείνης της περιόδου έδωσαν τις σκέψεις τους για τον Νίτσε, κανείς δεν πλησιάζει το ανάστημα και τη διάνοια του Καζαντζάκη. Αυτό το βιβλίο ανοίγει ένα μοναδικό παράθυρο στο προσκήνιο της Ευρωπαϊκής διανόησης των αρχών τού εικοστού αιώνα."
(Daniel Conway, συγγραφέας τού βιβλίου "Nietzsche and the Political")
πνευματική γνωριμία τού Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957) με το έργο τού Γερμανού φιλοσόφου και ποιητή Φρειδερίκου Νίτσε (1844-1900) έγινε στο Παρίσι, όπου την 1η.10.1907 έφθασε ο 24χρονος Κρητικός, αριστούχος διπλωματούχος τής Νομικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 9.12.1906. Εκεί έγραψε το πρώτο σχέδιο της εναισίμου επί υφηγεσία διατριβής του. Στο Παρίσι ξαναγύρισε το 1909 και παρέμεινε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οπότε συμπλήρωσε τη διατριβή του. Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου την τύπωσε σε βιβλίο 93 σελίδων: «Εκ των καταστημάτων Στ. Μ. Αλεξίου, εν Ηρακλείω Κρήτης, 1909» αναγράφεται στο εξώφυλλο του βιβλίου και φωτοαναπαράγεται μαζί με τον κύριο τίτλο του στην πρώτη (επαν)έκδοσή μας, τον Φεβρουάριο του 1998, σε επιμέλεια του Εκδότη μας Δρος Πατρόκλου Σταύρου.
Από την έρευνα του Δρος Σταύρου στο Ιστορικό Αρχείο τού Πανεπιστημίου Αθηνών για στοιχεία σχετικά με τη διατριβή και την τύχη της, δεν βρέθηκε τίποτε άλλο σχετικό. Μόνο στο λήμμα τού Ν. Β. Τωμαδάκη για τον Νικόλαο Καζαντζάκη στη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαιδεία του «Πυρσού» αναγράφεται: «Διετέλεσε ανώτερος υπάλληλος και υφηγητής της νομικής σχολής». Η έρευνα στο Αρχείο τού Πανεπιστημίου συνεχίσθηκε. Δεν προέκυψε κάτι νέο, αλλά βρέθηκε το δίπλωμα για τον τίτλο του διδάκτορος της Νομικής, που επήρε με άριστα ο Καζαντζάκης, και αναπαράγεται στην Γ΄ έκδοση (2006).
Η «γνωριμία» τού Καζαντζάκη με τον Νίτσε υπήρξε ορόσημο για τη ζωή του. Δεν υιοθέτησε απόλυτα το σύστημα των ιδεών και θεωριών του, που υπερβαίνει τη λογική και φθάνει σε άκρα. Άλλωστε, και βιολογικά δοκιμάσθηκε φοβερά ο Νίτσε, και βλέπουμε τον Καζαντζάκη να εύχεται να είναι άμοιρος από τη μοίρα τού «αντίθεου προφήτη». Νιτσεϊκές ιδέες εμφανίζονται στα έργα τού Καζαντζάκη (λ.χ. στην Ασκητική, στην Οδύσεια), και στη μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του Αναφορά στον Γκρέκο το ΚΓ΄ Κεφάλαιο επιγράφεται «Παρίσι – Νίτσε ο Μεγαλομάρτυρας». Μπορεί να συνοψισθούν στο παράγγελμα το άτομο να υπερβεί τον εαυτό του και να φτάσει εκεί που δεν μπορεί.
Πολύ νεαρός ο Καζαντζάκης έγραψε μια διατριβή ολκής για μια τιτανική προσωπικότητα, λειτουργώντας μέσα σε πλαίσια αντικειμενικά και επιστημονικά, τόσο κατά την ανάλυση των ιδεών τής μεγάλης πνευματικής φυσιογνωμίας τού Νίτσε όσο και κατά τη θεώρησή του υπό το πρίσμα των δεδομένων τής εποχής και διαχρονικά. Ακόμη, από τα πολλά έργα που μας κατέλιπε ο –βαθύς γνώστης τού αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού– Φρειδερίκος Νίτσε, ο Νίκος Καζαντζάκης μετέφρασε δύο: Η Γέννησις της Τραγωδίας και Τάδε έφη Ζαρατούστρα (και τα δύο για τον αθηναϊκό Εκδοτικό Οίκο Γεωργίου Δ. Φέξη, 1912 και 1913 αντιστοίχως).

Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε με τον Οδυσσέα Μακρίδη, Καθηγητή Φιλοσοφίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Fairleigh Dickinson, στη Νέα Υερσέη των Η.Π.Α., ώστε να μεταφραστεί, για πρώτη φορά, στην αγγλική γλώσσα η διδακτορική διατριβή τού Νίκου Καζαντζάκη. Αποδίδουμε εδώ στα ελληνικά μερικές κατατοπιστικές σημειώσεις από το οπισθόφυλλο αυτής της ωραίας και αξιέπαινης έκδοσης (Friedrich Nietzsche on the Philosophy of Right and the State, Nikos Kazantzakis. Translated with an Introduction and Notes by Odysseus Makridis. State University of New York Press, U.S.A. 2006):
«Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει την πρώτη αγγλική μετάφραση της διατριβής τού Νίκου Καζαντζάκη, το 1909, πάνω στην πολιτική και νομική φιλοσοφία τού Νίτσε. Προτού ο Καζαντζάκης γίνει ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, υπήρξε μανιώδης μελετητής τής σκέψης τού Νίτσε. Τον ανακάλυψε ενώ έκανε νομικές σπουδές στο Παρίσι, από το 1907 έως το 1909. Αυτή η ρωμαλέα αποτίμηση της ριζοσπαστικής πολιτικής σκέψης τού Νίτσε μεταφράζεται εδώ από μιαν αποκατεστημένη και αυθεντική πρόσφατη έκδοση της πρωτότυπης. Οι βαθειές ενοράσεις της δεν παρεμποδίζονται από τις επιστρώσεις που ολόκληρες γενεές θαυμαστών και επικριτών τού Νίτσε απέθεσαν πάνω στο αυθεντικό νιτσεϊκό corpus. Το βιβλίο προσφέρει, επίσης, μιαν αποκαλυπτική ματιά στο στάδιο διάπλασης της σκέψης τού Καζαντζάκη.
»“Χάρη στις προσπάθειες του μεταφραστή, η τολμηρή, ευγνώμων ερμηνεία τού Νίτσε από τον Καζαντζάκη είναι πλέον προσιτή στους αγγλόφωνους αναγνώστες. Ενώ και άλλες μορφές εκείνης της περιόδου έδωσαν τις σκέψεις τους για τον Νίτσε, κανείς δεν πλησιάζει το ανάστημα και τη διάνοια του Καζαντζάκη. Αυτό το βιβλίο ανοίγει ένα μοναδικό παράθυρο στο προσκήνιο της Ευρωπαϊκής διανόησης των αρχών τού εικοστού αιώνα.” (Daniel Conway, συγγραφέας τού βιβλίου Nietzsche and the Political)»

(2023) Ο φτωχούλης του Θεού, Διόπτρα

(2023) Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Διόπτρα

(2023) Αναφορά στον Γκρέκο, Διόπτρα

(2023) Ο καπετάν Μιχάλης, Διόπτρα

(2023) Ο ανήφορος, Διόπτρα

(2023) Ασκητική, Διόπτρα

(2023) Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Διόπτρα

(2023) Σόδομα και Γόμορρα – Βούδας, Διόπτρα

(2023) Καποδίστριας – Χριστόφορος Κολόμβος, Διόπτρα

(2023) Νικηφόρος Φωκάς – Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος, Διόπτρα

(2023) Χριστός – Ιουλιανός ο Παραβάτης, Διόπτρα

(2023) Κούρος (Θησέας) – Μέλισσα, Διόπτρα

(2023) Προμηθέας - Οδυσσέας, Διόπτρα

(2023) Σπασμένες ψυχές, Διόπτρα

(2023) Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Διόπτρα

(2023) Στα παλάτια της Κνωσού, Διόπτρα

(2023) Μέγας Αλέξανδρος, Διόπτρα

(2023) Συνομιλίες, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2023) Αναφορά στον Γκρέκο, Διόπτρα

(2023) Ασκητική, Διόπτρα

(2023) Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Διόπτρα

(2022) Ο καπετάν Μιχάλης, Διόπτρα

(2022) Ο φτωχούλης του Θεού, Διόπτρα

(2022) Ο βραχόκηπος, Διόπτρα

(2022) Ο ανήφορος, Διόπτρα

(2022) Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Διόπτρα

(2022) Ασκητική, Διόπτρα

(2022) Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Διόπτρα

(2022) Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2022) Αναφορά στον Γκρέκο, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2015) Ασκητική, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2015) Αναφορά στον Γκρέκο, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2013) Επιστολές του Νίκου Καζαντζάκη προς την οικογένεια Αγγελάκη, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

(2013) Ξημερώνει, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2013) Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2012) Μέρες του 2013, Γαβριηλίδης

(2012) Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2013, Εκδόσεις Πατάκη

(2012) Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2013, Εκδόσεις Πατάκη

(2012) Ο πρωτομάστορας, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2011) Πριν απ' το ηλιοβασίλεμα, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2011) Οδύσεια, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2011) Λήμματα του Νίκου Καζαντζάκη στο Εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν Ελευθερουδάκη, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2011) Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

(2010) Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2010) Ταξιδεύοντας, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

(2010) Από το ποιητικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2010) Ο καπετάν Μιχάλης, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2010) Ταξιδεύοντας: Ρουσία, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2009) Ανθολογία της ελληνικής ποίησης (20ός αιώνας), Κότινος

(2009) Συμπόσιον, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2009) Οι αδερφοφάδες, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2009) Ταξιδεύοντας: Ισπανία, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2009) Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία, Κίνα, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2008) Οδύσσεια, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2008) Ο τελευταίος πειρασμός, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2008) Ο φτωχούλης του Θεού, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2008) Μανώλης Καλομοίρης: Ο πρωτομάστορας, Εθνική Λυρική Σκηνή

(2007) Σπασμένες ψυχές, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2007) Τερτσίνες, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2007) Στα παλάτια της Κνωσού, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2007) Μέγας Αλέξανδρος, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2007) Η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά, Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε.

(2007) Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας, Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε.

(2006) Ο ηγεμόνας, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2006) Οδύσεια, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2006) Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε.

(2006) Ανθολογία ποιημάτων, Κοροντζής

(2005) Όφις και κρίνο, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2005) Ο βραχόκηπος, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2005) Τόντα-Ράμπα, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2005) Όλιβερ Τουίστ, Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε.

(2004) Ταξιδεύοντας: Ιταλία, Αίγυπτος, Σινά, Ιερουσαλήμ, Κύπρος, ο Μοριάς, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2003) Greece in Poetry, Libro

(2000) Ανθολογία λογοτεχνικών κειμένων για το Άγιον Όρος, Ιωλκός

(2000) Ταξιδεύοντας: Αγγλία, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(2000) Ασκητική , Εκδόσεις Καζαντζάκη

(1999) Ιστορία της ρωσικής λογοτεχνίας, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(1999) Modern Greek Poetry, Ευσταθιάδης Group

(1998) Θέατρο: Προμηθέας Πυροφόρος, Προμηθέας Δεσμώτης, Προμηθέας Λυόμενος, Κούρος, Οδυσσέας, Μέλισσα, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(1998) Θέατρο: Χριστός, Ιουλιανός ο Παραβάτης, Νικηφόρος Φωκάς, Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(1998) Θέατρο: Καποδίστριας, Χριστόφορος Κολόμβος, Σόδομα και Γόμορρα, Βούδας, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(1997) Ιλιάδα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(1995) Alexis Sorbas, Ευσταθιάδης Group

(1995) Griechische Passion, Ευσταθιάδης Group

(1995) Freiheit oder Tod, Ευσταθιάδης Group

(1995) Περιπέτειες Κινέζου, Παπαδημητρίου

(1994) Από τον Καύκασο στο Πεκίνο, Παπαδημητρίου

(1993) Το Εικοσιένα, Ευθύνη

(1993) Επιστολές προς Γαλάτεια, Δίφρος

(1993) Ροβύρος ο κατακτητής, Παπαδημητρίου

(1992) Μιχαήλ Στρογκώφ, Παπαδημητρίου

(1991) Χριστόφορος Κολόμβος, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(1990) Η πλωτή πολιτεία, Παπαδημητρίου

(1990) Οι πειραταί του Αιγαίου, Παπαδημητρίου

(1984) Τετρακόσια γράμματα του Καζαντζάκη στον Πρεβελάκη, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(1981) Τα πέτρινα μάτια της Μέδουσας, Κέδρος

(1979) Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(1974) Η θεία κωμωδία, Εκδόσεις Καζαντζάκη

(1965) Η θεία κωμωδία, Εκδόσεις Καζαντζάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας