*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μαρξισμός και φιλοσοφία

"Marxismus und Philosophie" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: ·Καρλ Κορς
Μετάφραση: ·Μανόλης Λαμπρίδης ·Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος
Έκδοση: Απρίλιος 1981 από "Ύψιλον"
Σελ.:196 (18χ11), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Μαρξισμός" "Μαρξιστική φιλοσοφία"

Η μελέτη του Καρλ Κορς "Μαρξισμός και φιλοσοφία", που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της μαρξιστικής σκέψης, δημοσιεύτηκε στα 1923 ταυτόχρονα με το "Ιστορία και ταξική συνείδηση" του Γκέοργκ Λούκατς. Τα δύο βιβλία χτυπήθηκαν, αφορίστηκαν και καταδικάστηκαν από τη σοσιαλδημοκρατία και τον ορθόδοξο μαρξισμό. Ο Κορς όμως δεν υπέκυψε στις επιθέσεις και σε μια επόμενη έκδοση του κειμένου του (1930) έγραψε την "Αντικριτική", επεκτείνοντας την κριτική της μαρξιστικής σκέψης στην κριτική της επαναστατικής ιδεολογίας του λενινισμού.
Σήμερα, ύστερα από τόσο χρόνια ιστορικών εμπειριών, αυτό το "καταραμένο" έργο του Κορς είναι ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον και ίσως βοηθήσει στη σωστή επανεξέταση του ίδιου του μαρξισμού και του επαναστατικού κινήματος γενικότερα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας