*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δημοκρατία και σοσιαλισμός


Συγγραφή: ·Κώστας Χατζηαργύρης
Έκδοση: 1984 από "Επικαιρότητα"
Σελ.:157 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-205-195-7


Θέμα: "Σοσιαλισμός" "Δημοκρατία"

Το έργο αυτό είναι η τελευταία συστηματοποιημένη προσπάθεια του συγγραφέα να δείξει τη σχέση αξεδιάλυτης και αυξανόμενης ενότητας, ανάμεσα στις δύο έννοιες και τους θεσμούς της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Ο συγγραφέας ξεκινάει από τα γραφόμενα των κλασικών του μαρξισμού και συνεχίζει δικές του αναλύσεις για τις εξελίξεις στην ΕΣΣΔ, τη Βουλγαρία και τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία μέσα στα τελευταία εννιά χρόνια. Η σταθερή του θέση είναι ότι μόνο η παράλληλη, ρεαλιστικά συντονισμένη ανάπτυξη σοσιαλισμού και δημοκρατίας -ως θεσμού που πρέπει να τον ερμηνεύσουμε μαρξιστικά, διαλεκτικά- μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια στην οριστική απελευθέρωση της ανθρωπότητας από το φάσμα της αδικίας και του πολέμου. Η ανάλυση δείχνει την πρόοδο που επιτελεί ο υπαρκτός σοσιαλισμός πάνω σ' αυτόν το δύσκολο, όχι πάντα καλά κατανοητό και από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, δρόμο.

(2004) Η θεωρία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(1993) Ο τρόμος του υπαλλήλου και άλλα διηγήματα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(1974) Οικονομία και κοινό συμφέρον, Εκδόσεις Παπαζήση

(1970) Μέση Ανατολή και Δύση, Εκδόσεις Παπαζήση

(1969) Το νέον βιομηχανικόν κράτος, Εκδόσεις Παπαζήση

() Η κοινωνία της αφθονίας, Εκδόσεις Παπαζήση

() Οικονομία και ειρήνη, Εκδόσεις Παπαζήση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας