*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 22,50 €
Το μυστήριο της επιλογής
"THE MYSTERY OF CHOICE" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
Συγγραφή: · Robert W. Chambers
Μετάφραση: ·Ασπασία Χαραλαμπάκου
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2025 από "Εκδόσεις Ατρειδών Κύκλος"
Σελ.:250 Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5832-28-5
Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"
Τι είναι πιο αληθινό; Η ευτυχία ή η ανάμνησή της;Κι όταν έρθει η στιγμή, είναι δική μας η επιλογή – ή μήπως μας επιλέγει εκείνη;
Στη Βρετάνη, οι πεταλούδες δεν είναι απλά πλάσματα του φωτός. Είναι ψυχές, προμηνύματα θανάτου, αγγελιοφόροι της μοίρας.Ο Robert W. Chambers, δημιουργός του Βασιλιά με τα Κίτρινα, υφαίνει ιστορίες όπου ο έρωτας αγγίζει τον θάνατο, η μνήμη ξεπερνά την ίδια την ευτυχία και η φύση μεταμορφώνεται σε σκηνικό μυστηρίου και φρίκης.
Από τον Πορφυρό Αυτοκράτορα και τον Κόκκινο Ναύαρχο μέχρι τον Λευκό Ίσκιο και το Κλειδί της Θλίψης, οι αφηγήσεις κυμαίνονται από τον λυρισμό ως την ειρωνεία, από τη μελαγχολία ως την υπόγεια σάτιρα.
Ένα από τα σπουδαία έργα του weird fiction, που ενέπνευσε τον Lovecraft και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη λογοτεχνία του 20ού αιώνα.
Το μυστήριο της επιλογής δεν λύνεται· μόνο βιώνεται.
(2007) Yue Laou: Ο Φεγγαροποιός, Ηλέκτρα
(2000) Ο βασιλιάς με τα κίτρινα, Αίολος

Chambers, Robert W.