*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μαριονέτες στα χέρια της μοίρας


Συγγραφή: ·Χριστίνα Γαρμπή
Έκδοση: Ιούνιος 2025 από "Εκδόσεις Όστρια"
Σελ.:576 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-242-051-5


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Στο βιβλίο «Μαριονέτες στα χέρια της μοίρας» διαδραματίζονται τέσσερις ιστορίες γραμμένες μέσα από τη ζωή. Οι ήρωες παλεύουνε να νικήσουν τα εμπόδια που η μοίρα φέρνει στο διάβα τους προσπαθώντας να διεκδικήσουν μερίδιο ευτυχίας. Στην πρώτη ιστορία με τίτλο «Η αμαρτία της ευχαρίστησης» διαβάζουμε τον έρωτα ενός μοναχού, ο οποίος βιώνει ενοχές θεωρώντας τον εαυτό του μιαρό. Το αίσθημά του είναι αντίθετο με την πίστη, την οποία πρεσβεύει. Νιώθει επίορκος ενώπιον του Θεού. Γι’ αυτόν η ευχαρίστηση του έρωτα είναι αμαρτία. Θα μπορέσει ν’ απομακρύνει τον Πειρασμό και ν’ αφοσιωθεί στον προορισμό του ή θ’ αφεθεί στο πάθος ενάντια στην ηρεμία της ψυχής του; Στη δεύτερη ιστορία «Στη δίνη του πάθους και της εκδίκησης», παρακολουθούμε τη ζωή ενός νέου που όνειρό του ήταν ν’ αποκτήσει πλούτο και δόξα. Οι χειρισμοί του τον οδήγησαν στην εκπλήρωση του ονείρου του, αλλά το τίμημα που πλήρωσε ήταν ακριβό. Οδηγήθηκε σε αδιέξοδα που αδυνατούσε να διαχειριστεί. Στο τέλος το πάθος για εκδίκηση του διέλυσε την ονειρεμένη του ζωή. Στην Τρίτη «Ο Γραικός», η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, περιγράφει τη ζωή ενός ασυμβίβαστου άνδρα που εμμένει στα πιστεύω του και στις επιλογές του δίχως να λογαριάζει τον περίγυρό του. Ο άνδρας αυτός υπερέβη τα ε σκαμμένα και διεκδίκησε την ευτυχία ενάντια στα αποδεκτά της κοινωνίας. Στην τέταρτη «Η απελευθέρωση εγκλωβισμένης ψυχής», αναφέρεται σε μια κοπέλα, η οποία μεγάλωσε μέσα στα πλούτη. Η ψυχή της εγκλωβίστηκε στις επιθυμίες, τις οποίες πάντοτε εκπλήρωνε ώσπου η μοίρα της διαμορφώθηκε αλλάζοντας τα δεδομένα της ζωής της. Τότε συνειδητοποίησε πως όλα όσα έζησε ήταν ανούσια και δίχως νόημα. Απεγκλωβίστηκε από τη ζωή που ως τώρα είχε βιώσει κι αντιλήφθηκε πως η ευτυχία βασίζεται στα πιο ουσιώδη και πάνω απ’ όλα στην αγάπη.

(2025) Μαριονέτες στα χέρια της μοίρας, Εκδόσεις Όστρια

(2024) Πικροδάφνη, Εκδόσεις Όστρια

(2023) Σαρωτικό κύμα μίσους, Εκδόσεις Όστρια

(2022) Στη δίνη του βάλτου, Εκδόσεις Όστρια

(2013) Φυγή ελπίδας, Σαΐτης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ