*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 9,90 €
Ήρθα εδώ και μας θυμήθηκα
Μια Ιστορία για τον Τουρισμό, την Εργασία και την Τάξη
"Estuve Aquí y me Acordé de Nosotros. Una Historia sobre Turismo, Trabajo y Clase" (Πρωτότυπος τίτλος στα ισπανικά)
Συγγραφή: ·Anna Pacheco
Μετάφραση: ·Χριστιάννα Νικηφοράκη
Επιμέλεια: ·Χριστίνα Φιλήμονος ·Ασπασία Καμπύλη
Έκδοση: Μάιος 2025 από "Carnίvora"
Σελ.:120 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-87403-9-6
Θέμα: "Τουρισμός" "Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"
Με ποιον τρόπο τα ταξίδια και ο τουρισμός διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας και καθορίζουν την ταξική μας συνείδηση; Για ποιον λόγο ο τουρισμός είναι μια κεντρομόλος δύναμη ικανή να τροποποιεί τη φυσιογνωμία των πόλεων κατά το κέφι της και να χειραγωγεί κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις;
Η Άννα Πατσέκο διεισδύει σε ξενοδοχεία πολυτελείας, αποκαλύπτει τις σκοτεινές συνέπειες της αδηφάγας τουριστικής βιομηχανίας (εργασιακές συγκρούσεις, κοινωνικές εντάσεις, ενοίκια στα ύψη) και μας στέλνει ένα σουβενίρ που κυμαίνεται μεταξύ ανθρωπολογικής έρευνας πεδίου, χρονικού και δοκιμίου: τη δική της απάντηση στο μοντέλο της τουριστικής πόλης, αυτής της ουτοπίας της κοινωνίας των πολυεθνικών.
Το Ήρθα Εδώ και μας Θυμήθηκα: Μια Ιστορία για τον Τουρισμό, την Εργασία και την Τάξη αποτελεί μια διορατική ακτινογραφία των εργασιακών δυναμικών στον τομέα του τουρισμού.
