*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ισλάμ και ισλαμική σκέψη

Φιλοσοφία, μοντερνισμός, φιλελευθερισμός και οι εχθροί τους. Αναζητώντας τον Αβερρόη


Συγγραφή: · Αλέξης Ηρακλείδης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2024 από "Θεμέλιο"
Σελ.:374 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-310-460-5


Θέμα: "Ισλαμισμός"

Το κύριο αντικείμενο του βιβλίου αυτού είναι ο ισλαμικός μοντερνισμός, η συμβολή των διανοητών του μεταρρυθμιστικού Ισλάμ και η σημερινή του εκδοχή, ο ισλαμικός φιλελευθερισμός. Το μεταρρυθμιστικό και φιλελεύθερο Ισλάμ στοιχειοθετεί μια σύγχρονη επανερμηνεία του Ισλάμ, που συνάδει με τη νεωτερικότητα και τις αρχές της (λαϊκή κυριαρχία, δημοκρατική διακυβέρνηση, ανθρώπινα δικαιώματα, εκκοσμίκευση, κράτος που να μη βασίζεται στη θρησκεία ή στο οπισθοδρομικό ισλαμικό δίκαιο). Αυτό το νέο Ισλάμ ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα, με τους Μουσουλμάνους να είναι σε θέση να καταστούν δημιουργικοί πολίτες του σύγχρονου κόσμου χωρίς, από την άλλη, να απωλέσουν την ισλαμική τους ταυτότητα ή να έχουν κάνει εκπτώσεις στην πίστη τους. Η Νέμεσις του ισλαμικού φιλελευθερισμού είναι βέβαια ο ισλαμισμός και ισλαμικός φονταμενταλισμός με τις σκοταδιστικές, οπισθοδρομικές και αντιδημοκρατικές τους θέσεις που βλάπτουν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους. Το βιβλίο, εκτός από τον ισλαμικό φιλελευθερισμό και των εχθρό του, τον φονταμενταλισμό, καλύπτει και τις εξής θεματικές, τη στερεοτυπική εικόνα του Ισλάμ στη Δύση, τα ειδοποιά στοιχεία του Ισλάμ ως θρησκείας την κλασική ισλαμική φιλοσοφία και τους τότε εχθρούς της, τον ισλαμικό μοντερνισμό (19ος αιώνας-αρχές 20ού) και τους εχθρούς του, και την προβληματική σχέση του Ισλάμ με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

(2025) Το Κυπριακό πρόβλημα, Θεμέλιο

(2024) Η σκοτεινή πλευρά του Διαφωτισμού, Ασίνη

(2024) Η Ελλάδα και οι γείτονές της, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2024) Conflict Resolution, Επίκεντρο

(2022) Πολυκύμαντες σχέσεις, Εκδόσεις Παπαζήση

(2022) Οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα και οι εχθροί τους, Επίκεντρο

(2012) Οι τουρκοελληνικές σχέσεις και το Κυπριακό, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2011) Ανάλυση και επίλυση συγκρούσεων, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2011) Θεωρίες του εθνικισμού, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2009) Συγκρούσεις, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2009) Διεθνείς και εθνοτικές συγκρούσεις, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2008) Διεθνείς σχέσεις, Εκδόσεις Παπαζήση

(2007) Άσπονδοι γείτονες, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2006) Το κυπριακό πρόβλημα 1947-2004, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2005) Διεθνής κοινωνία, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2002) Το Κυπριακό, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2001) Η Ελλάδα και ο εξ ανατολών κίνδυνος, Πόλις

(2000) Η διεθνής κοινωνία και οι θεωρίες των διεθνών σχέσεων, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(1994) Διεθνείς διενέξεις, αντιμετώπιση και επίλυση, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

() Η αραβοϊσραηλινή αντιπαράθεση, Εκδόσεις Παπαζήση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ