*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορίες μόδας και εγκλημάτων


Συγγραφή: ·Αναστασία Αλεβίζου
Έκδοση: Ιούνιος 2024 από "24 γράμματα"
Σελ.:174 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-201-875-0


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα "

Μπορεί κανείς να εγκληματήσει για τη μόδα; Είναι δυνατόν η ίδια η μόδα να προκαλέσει καταστάσεις και συναισθήματα, που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στο έγκλημα;
Στη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ιστορίες Μόδας και Εγκλημάτων» το φαντασιακό σμίγει με το υπαρκτό. Οι πρωταγωνιστές φανταστικά πρόσωπα- αφηγούνται από τη δική τους οπτική ό,τι θα γραφόταν σε βιογραφίες αφιερωμένες στην πραγματική ζωή αυτών των ποιητών του υφάσματος και στη συμβολή τους στη διαμόρφωση της Μόδας των Δημιουργών.
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι δημιουργοί που καθόρισαν με το στιλ τους την εξέλιξη της μόδας; Ο αναγνώστης ξεκινώντας από τον αρχαιότερο, αυτόν που αν ζούσε στην εποχή μας θα χαρακτηριζόταν, προς μεγάλη του δυσαρέσκεια, fashion influencer,τον θαυμάσιο Beau Brummell, θα φτάσει στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, για να συναντήσει τον μυστικοπαθή Mariano Fortuny και τον πληθωρικό Paul Poiret. Λίγο αργότερα, θα γνωρίσει την επίμονη Madeleine Vionnet και την απίστευτη Elsa Schiaparelli. Μια δεκαετία πριν ολοκληρωθεί ο αιώνας, θα ανακαλύψει τον Manolo Blahnik, τον υποδηματοποιό που αγαπά τις σαύρες και τέλος, τον άγριο ρομαντικό ράφτη, τον Alexander McQueen.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ