*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία. Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα

Ημερίδα του ΚΣ της ΚΝΕ για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Λένιν


Συγγραφή: ·Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ
Επιμέλεια: ·Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Ιδεολογική Επιτροπή
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2024 από "Σύγχρονη Εποχή"
Σελ.:160 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-451-501-1


Θέμα: "Πολιτική ιδεολογία" "Τεχνητή νοημοσύνη"

«Τεχνητή Νοημοσύνη: “Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα”».
• Μέχρι πού μπορεί να φτάσουν και να αναπτυχθούν τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη;
• Ποιος και με ποιον σκοπό καθορίζει την ανάπτυξή τους;
• Μπορούν να αξιοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο από τον σημερινό;
• Μπορούν να ξεπεράσουν και να υποκαταστήσουν τον άνθρωπο;
• Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης σηματοδοτεί μια εποχή μεγαλύτερης ευημερίας ή μεγαλύτερης καταπίεσης;
Μια πρώτη προσέγγιση, από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, στις συγκεκριμένες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις.
H έκδοση περιλαμβάνει τα υλικά της Ημερίδας που διοργάνωσε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 100 χρόνια από το θάνατο του Λένιν. Γράφουν μαρξιστές επιστήμονες, πανεπιστημιακοί και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Φωτίζει τη βασική αντίφαση της εποχής μας, μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, η οποία εξηγεί γιατί η ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος καθυστερεί την επιστημονική πρόοδο και περιορίζει την κοινωνική ευημερία.
Αποτυπώνει τις νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά της σοσιαλιστικής κοινωνίας, τα εμπόδια που θα ξεπεράσει σε σχέση με τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του προηγούμενου αιώνα, καθώς και την ανάγκη η νέα εποχή στην τεχνολογία να συνοδευτεί από μια νέα εποχή στην κοινωνία, το Σοσιαλισμό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ