*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λιβύη


Συγγραφή: ·Francesca Mannocchi
Μετάφραση: ·Γιάννης Μιχαηλίδης
Εικονογράφιση: ·Gianluca Costantini
Έκδοση: Απρίλιος 2024 από "Jemma Press"
Σελ.:144 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5623-58-6


Θέμα: "Κόμικς"

Για περισσότερο από μια δεκαετία, το ζήτημα της Λιβύης έχει διχάσει βαθιά την παγκόσμια κοινή γνώμη. Από τη μια μεριά, εκείνοι που ήταν υπέρ της ένοπλης επέμβασης το 2011, από την άλλη, εκείνοι που ήταν κατά. Από τη μια αυτοί που —πάνω απ’ όλα— πιστεύουν ότι η ροή των μεταναστών προς τις ακτές της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο και ότι τα«νόμιμα» και παράνομα κέντρα κράτησης είναι μια λύση, από την άλλη αυτοί που πιστεύουν ότι οι φυλακισμένοι μετανάστες στη Λιβύη έχουν δικαίωμα να δραπετεύσουν και να γλιτώσουν από τους διακινητές και τους εκμεταλλευτές. Μαύρο-άσπρο. Γεμάτο-άδειο. Όλα-τίποτα. Αλλά πάντα, όπως γνωρίζετε, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε διαφορετικές πληροφορίες για τη Λιβύη από αυτές των δελτίων ειδήσεων και των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα συναντήσετε τη Λιβύη των Λίβυων, τη Λιβύη των ουρών έξω από τις τράπεζες για ένα νόμισμα που δεν έχει πλέον καμία αξία. Τη Λιβύη των νέων ανθρώπων που πολέμησαν το καθεστώς Καντάφι και τώρα το μετανιώνουν γιατί τουλάχιστον,«όταν ήταν εκεί», ένιωθαν ασφαλείς· και δεν υπήρχε έλλειψη χρημάτων, ηλεκτρικού ρεύματος ή βενζίνης. Τη Λιβύη των μανάδων που στέκουν στο παράθυρο περιμένοντας παιδιά που δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Τη Λιβύη των ηλικιωμένων που έχουν περάσει δεκαετίες δικτατορίας και πάντα προσέχουν τα νώτα τους. Τη Λιβύη των απλών ανθρώπων που υφίστανται καθημερινά εκβιασμούς από τον στρατό, απαγωγές και κακομεταχείριση, ζώντας διαρκώς μέσα σε ένα καθεστώς τρόμου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ