*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Υγιεινή & ασφάλεια τροφίμων

Αρχές και σύγχρονα εργαλεία


Συγγραφή: ·Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης
Έκδοση: Νοέμβριος 2023 από "Έμβρυο"
Σελ.:350 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5252-51-9


Θέμα: "Υγιεινή" "Τροφή"

«Οι στόχοι που φιλοδοξεί να επιτύχει αυτό το βιβλίο είναι: (1) να συγκεντρώσει και συγχωνεύσει δι-επιστημονικές γνώσεις, αρχές και σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες, καίτοι διάσπαρτες σε διάφορες πηγές, φρονώ ότι είναι απαραίτητες για την κατανόηση από τους φοιτητές των βασικών αρχών της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και την πρακτική εφαρμογή τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, (2) να μετατρέψει τις επί μακρόν διαθέσιμες πληροφορίες σε γνώση, (3) να συστηματοποιήσει την πρακτική εφαρμογή της εν λόγω γνώσης μέσω ενδεικτικών περιπτωσιολογικών μελετών, οδηγώντας τον αναγνώστη στη σύνθεση της δι-επιστημονικής γνώσης, (4) να αποτελέσει μία Ακαδημαϊκή κληρονομιά για το μάθημα που μου έχει ανατεθεί, ως ύστατο παραδοτέο της εμπειρίας που έχω συσσωρεύσει.
Οι αρχές και προσεγγίσεις που πραγματεύεται το βιβλίο, αποσκοπούν όχι μόνο στο να περιγράψουν το ΤΙ ισχύει ( = «δεδομένα» → «πληροφορία»), αλλά επιπλέον στο να αποκρυπτογραφήσουν το ΓΙΑΤΙ (= «γνώση»). Να οδηγήσουν, κατά περίπτωση, στο ΠΩΣ χρησιμοποιούνται ( = «σοφία») στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων και προκλήσεων αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Αναλύονται οι βασικές πτυχές της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, όπως οι τύποι των τροφικών δηλητηριάσεων, οι πηγές κινδύνου, οι οδοί επιμόλυνσης των τροφίμων, τα προ-απαιτούμενα και οι ορθές πρακτικές υγιεινής, οι αρχές HACCP, η αποτίμηση επικινδυνότητας και τα σύγχρονα εργαλεία για την εφαρμογή της στην πράξη, η μικροβιολογία πρόρρησης (predictive modelling), καθώς και αντιπροσωπευτικές περιπτωσιολογικές μελέτες εφαρμογής των προαναφερθέντων γνώσεων.
Έγινε επιμελής και φιλότιμη προσπάθεια να γραφτεί με τη ροή και την αμεσότητα των παραδόσεων στο αμφιθέατρο, έναντι ενός ακροατηρίου φιλομαθών φοιτητών, επίδοξων επιστημόνων-τεχνολόγων τροφίμων, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Εντούτοις, συνίσταται ο αναγνώστης να παραμένει σε εγρήγορση για την παρακολούθηση της επικαιροποίησης ορισμένων ευμετάβλητων πτυχών της παρεχόμενης πληροφορίας, μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης έκδοσης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας