*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διαθήκη και παρακαταθήκη


Συγγραφή: ·Vigdis Hjorth
Μετάφραση: · Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
Έκδοση: Νοέμβριος 2023 από "Ποταμός"
Σελ.:328 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-545-197-4


Θέμα: "Νορβηγική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Το Διαθήκη και Παρακαταθήκη είναι ένας λυρικός διαλογισμός πάνω στο τραύμα και τη μνήμη και μια θυμωμένη εξιστόρηση του αγώνα μιας γυναίκας να επιβιώσει και να γίνει πιστευτή. Προκάλεσε σάλο στη Νορβηγία εξαιτίας των μηνύσεων που υποβλήθηκαν σε βάρος της συγγραφέως από μέλη της οικογένειάς της, έχει πουλήσει πάνω από 150.000 αντίτυπα μόνο στη Νορβηγία κι έχει μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες.

Το ότι καμιά σας δεν ρώτησε ποτέ για τη δική μου εκδοχή της ιστορίας, το έχω βιώσει και το βιώνω ως μια μεγάλη θλίψη. Αυτά γράφει η Μπέργκλιοτ, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, σε ένα μέιλ προς τις αδερφές της, μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό σχετικά με τη διανομή της πατρικής τους κληρονομιάς. Στο επίκεντρο της διαφωνίας βρίσκονται δύο εξοχικές κατοικίες στο Βάλερ, στην ανατολική Νορβηγία. Ένα μέρος όπου περνούσαν όλοι τους τα παιδικά τους καλοκαίρια, ένα μέρος με το οποίο όλοι είχαν σχέση. Οι δύο αδερφές της Μπέργκλιοτ φροντίζουν χρόνια τώρα σπίτια και γονείς και συνεπώς θα κληρονομήσουν και τα δύο εξοχικά. Όμως υπάρχουν και άλλα δύο παιδιά στην οικογένεια, που έχουν εν μέρει διαρρήξει σχέσεις, αλλά τώρα εμπλέκονται στις κληρονομικές διαφορές. Πίσω από τη συζήτηση για την κληρονομιά κρύβεται μια άλλη ιστορία, ένα φοβερό οικογενειακό μυστικό, που θα θέσει εν κινήσει βίαιες και ανεξέλεγκτες δυνάμεις. Όταν λοιπόν οι άλλοι σκέφτονται ότι εδώ πρόκειται για έναν απλό οικογενειακό καβγά για κληρονομικά θέματα, η Μπέργκλιοτ αντιλαμβάνεται κάτι πολύ διαφορετικό: μια ύστατη προσπάθεια εκ μέρους της οικογένειας να καταπνίξει την αλήθεια, μια προσβολή προς όσους υπήρξαν θύματά της.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας