*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μαντινάδες, ματζουράνες και χοχλιοί μπουμπουριστοί


Συγγραφή: ·Γεράσιμος Γασπαρινάτος
Έκδοση: Αύγουστος 2023 από "Κάπα Εκδοτική"
Σελ.:88 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-628-258-4


Θέμα: "Νεοελληνικά θεατρικά έργα"

«Δύσκολα θα πίστευε κανείς κάποιον που θα υποστήριζε ότι εν έτει 2023 θα κυκλοφορούσε ξανά τυπωμένο θεατρικό έργο εμπνευσμένο από την αγροτική ζωή στην ελληνική ύπαιθρο, και μάλιστα εστιασμένο σε συγκεκριμένη περιοχή, την ορεινή Κρήτη. Είναι καιρός που η ύπαιθρος, ειδικά της Κρήτης, λειτουργεί σαν μια ιδιόρρυθμη ε τ ε ρ ο τ ο π ί α, σαν μια μορφή φυγής, σαν μια ζωντανή καρτ ποστάλ που μας θυμίζει τις πρόσφατες ή παλιότερες διακοπές ή κάποια απροσδιόριστα παιδικά καλοκαίρια μας στο νησί» αναφέρει στον Πρόλογο της έκδοσης ο καθηγητής Μανώλης Σειραγάκης.
Παρόλο που όλο το έργο αποπνέει τον απόλυτο θαυμασμό του συγγραφέα για τις μαντινάδες, ο Γεράσιμος Γασπαρινάτος δεν χρησιμοποιεί τον «κλασικό κορναρικό και μαντιναδολογικό δεκαπεντασύλλαβο». Ο στίχος του έχει ελευθερίες, και ο λόγος του, πληθωρικός κατά βάση, είναι αδύνατον να περιοριστεί στον τετράστιχο και ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο.
Το έργο θίγει πολλά επίκαιρα θέματα με έναν ιδιαίτερο, ευφρόσυνο αλλά και διακριτικά καυστικό τρόπο, προδιαθέτοντας το αναγνωστικό κοινό να το διαβάσει απνευστί, αλλά και δημιουργώντας μια αίσθηση αδημονίας μέχρι να το δούμε να ανεβαίνει στη σκηνή, κερδίζοντας το θεατρικό κοινό, τους συντελεστές της επικείμενης παράστασης και όλους τους θεατρανθρώπους.

(2024) 100 χρόνια Α.Ε.Κ., Κάπα Εκδοτική

(2023) Μια ομάδα στον κόσμο αγαπώ!, One Team Publishing

(2022) Ο Σπερχειός φλέγεται!, Κάπα Εκδοτική

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ