*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ματωμένο χειρόγραφο


Συγγραφή: ·Ανδρέας Λύκος
Έκδοση: Ιούλιος 2023 από "Τραυλός"
Σελ.:176 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5061-35-7


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Αστυνομική λογοτεχνία"

Πώς ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο που δημοπρατήθηκε στη Νέα Υόρκη στη δύση του εικοστού αιώνα και ένα παζλ δεκατεσσάρων κομματιών που φέρει την υπογραφή του Αρχιμήδη θα γίνουν η αιτία για τις εγκληματικές ενέργειες εναντίον πολιτικών προσώπων στην Αθήνα του 2004;

Ο Καθηγητής Αριστοτέλης Γαλάνης και ο Αστυνόμος Γιάννης Λόντσας γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κοιτάξουν βαθιά μέσα στην ιστορία του χειρογράφου, να εφαρμόσουν τα μαθηματικά της Συνδυαστικής στα «γεωμετρικά ίχνη» του δολοφόνου, να απορρίψουν τις προφανείς απαντήσεις και να αναζητήσουν τη λύση στις ιδέες του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού.
Ένα διανοητικό παιχνίδι, ένα παζλ ιδεών και κομματιών βγαλμένο μέσα από τον περίφημο Κώδικα C του Αρχιμήδη θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση του μυστηρίου και θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Πλησίασε τη μύτη της στα χείλη του ποτηριού. Εντόπισε αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, βοτάνων και πιπεριού. Στην επόμενη εισπνοή, διέκρινε μια παράξενη οσμή.
Περιέφερε στο στόμα της μια μικρή γουλιά κρασιού. Μέτριο σώμα, με μαλακές τανίνες και καλή ισορροπία. Μόλις κατάπιε ένιωσε ένα ελαφρύ κάψιμο. Παραξενεύτηκε. Συνήθως η εικόνα που αποκτούσε για το κρασί μετά την ικανοποίηση της όρασης, της όσφρησης και της γεύσης, δεν μεταβαλλόταν όταν η γουλιά έφτανε στον λάρυγγα. Δοκίμασε ξανά.
Ένιωσε το κεφάλι της να γυρίζει. Ανοιγόκλεισε τα μάτια της πασχίζοντας να αποφύγει τη σκοτοδίνη.
Η όρασή της θόλωσε. Προσπάθησε να σηκωθεί για να φτάσει το τηλέφωνο που βρισκόταν σε ένα τραπεζάκι δίπλα στη βιβλιοθήκη. Τα άκρα της την εγκατέλειπαν.
Λίγο πριν σωριαστεί στο πάτωμα, πρόλαβε να σηκώσει το ακουστικό.
Αφόρητη δύσπνοια και σπασμοί. Όσο κι αν πάλευε να ανασάνει, ο αέρας δεν διαπερνούσε την τραχεία της. Το καλώδιο του τηλεφώνου κρεμόταν πάνω από το κεφάλι της, τη στιγμή που έφευγε για πάντα.

(2015) Αναμνήσεις συμμετρίας, Γαβριηλίδης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας